Welke oplossing brengt uw organisatie het meeste voordeel?

Continu verbeteren stap 5: Analyseer het probleem

Continu verbeteren stap 5: Analyseer het probleem

Het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen (groot of klein) binnen de organisatie te bewerkstelligen. Processen beschrijven betekent dus processen verbeteren; continu. Immers, de markt en dus uw organisatie blijven in ontwikkeling.

In deze reeks van zeven whitepapers leren we u hoe u de processen in de organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. In de vierde stap gingen we in op het meten van de benodigde gegevens. Dit is de vijfde stap: Analyseer het probleem, de derde fase van DMAIC.

Welke oplossing brengt uw organisatie het meeste voordeel?
De oorzaak van het probleem is duidelijk en de vraag is nu: wat doen we er aan. De oplossing van het probleem zal de organisatie alleen tijd- en kostenbesparing opleveren, wanneer deze oplossing daadwerkelijk geaccepteerd wordt. Welke oplossingen veelbelovend zijn, moet door de groep worden vastgesteld door meetbare argumenten. De krachtenveld analyse, een Lean Six sigma instrument, wordt vooral gebruikt om te zien of er genoeg steun in de organisatie is voor een oplossing of verandering.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over de Lean Six sigma technieken die bij deze fase van DMAIC ingezet kunnen worden? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper. Download naast deze whitepaper ook de andere stappen in het proces:

  1. Wat is verbeteren?
  2. Hoe begin ik met verbeteren?
    Continu verbeteren gebaseerd op de LEAN Six Sigma-principes:
  3. Define – Definieer het probleem.
  4. Measure – Meet de benodigde gegevens.
  5. Analyse – Analyseer het probleem
  6. Improve  - Implementeer verbeteringen
  7. Control – Borg de verbeteringen?


 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM ProcessenBPM Praktijk bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Proceseigenaarschap: de toegevoegde waarde

Proceseigenaarschap is de belangrijkste succesfactor voor het invoeren van Procesgericht Werken. Nadat in de vorige whitepaper (#2.2 Roldefinitie) de rol van proceseigenaar is gedefinieerd, is het nu tijd voor de vraag of een dergelijke rol waarde toevoegt voor de organisatie en haar doelstellingen. Kortweg: Als Proceseigenaarschap de oplossing is, wat is dan het probleem? Maak kennis met de Toolbox voor Toegevoegde Waarde™ en ontdek samen met uw team het antwoord op deze vraag.

Lees verder

BPM Processen :  Proceseigenaarschap: roldefinitie is de eerste stap

Proceseigenaarschap is de belangrijkste succesfactor voor het invoeren van Procesgericht Werken. De inrichting van Proceseigenaarschap is enerzijds een lastig onderwerp en anderzijds een onderwerp waar vaak lichtzinnig over gedacht wordt. Hoe kan een organisatie concreet aan de slag met Proceseigenaarschap? Bij de diverse enthousiaste reacties van de aanvankelijk uitgestuurde versie, kreeg de auteur het verzoek de rol van de proceseigenaar nog een spade dieper uit te werken. Vandaar deze geüpdatete versie van deze whitepaper waar u in de bijlage een checklist aantreft waarin de vier rollen van de proceseigenaar zijn uitgewerkt naar onderliggende taken. Ga aan de hand van deze checklist direct aan de slag om een proceseigenaar te worden.

Lees verder

BPM Praktijk :  Procesdenken en procesmanagement: een introductie

In deze whitepaper wordt de bewustwording van processen centraal. Elke organisatie heeft al processen, soms zonder dit zelf bewust door te hebben. Het is slechts een kwestie van anders kijken. Door processen te visualiseren ziet u ineens wat er precies gebeurt en hoe het door de organisatie heen loopt: inzicht door overzicht. Procesdenken is dan ook eerst en vooral een bewustwordingsproces.

Lees verder

Partner

Sensus-methode

Sensus-methode BV is gespecialiseerd in het beschrijven, visualiseren en verbeteren van uw bedrijfsprocessen.

Profiel Sensus-methode ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.