Kostenbesparing

Kostenbesparing is bij veel organisaties een actueel thema in het managementteam. Maar is er in uw bedrijf wel voldoende potentieel om te besparen? Wanneer kunt u besparen en wat zijn de interne struikelblokken? Lees in deze rubriek meer over kostenbesparing in uw organisatie.

Uitgelicht: 

Hybride cloud: overstap en beheer

 
Datafabric: onmisbaar in een hybrid cloud gratis downloaden

Hybride IT-infrastructuren zijn steeds meer de norm aan het worden binnen organisaties. Dit zorgt voor een aantal nieuwe uitdagingen voor de IT-organisaties. Deze zullen nu de rol van IT-servicebroker op zich moeten nemen. Download de whitepaper waarin dieper zal worden ingegaan op oplossingen voor deze nieuwe uitdagingen.

Lees verder Gratis downloaden
 

Besparen op inkoopkosten

Besparen op inkoopkosten

Hoe zeker bent u ervan dat uw facilitaire kosten op het juiste niveau zijn? Door het ondergeschikte karakter krijgt de inkoop van facilitaire zaken zoals kantoorartikelen, drukwerk, telefonie en uitzendkrachten vaak onvoldoende aandacht. Dit resulteert regelmatig in een flink besparingspotentieel. Een besparingspotentieel dat met name aanwezig is bij middelgrote bedrijven waar de facilitaire inkoop vaak versnipperd plaatsvindt. Lees verder!

Lees verderGratis downloaden

Besparingspotentieel herkennen

Besparingspotentieel herkennen

Kostenbesparing is in deze turbulente economische tijden een actueel thema in het management team. Een van de meest effectieve manieren voor de office manager om aan de realisatie van kostenbesparingen een bijdrage te leveren, is verbetering van de facilitaire inkoop. Door de diversiteit van de uitgaven, van uitzendkrachten tot energie en van drukwerk tot schoonmaak, is echter niet altijd duidelijk waar het besparingspotentieel ligt. Om een goede indicatie te krijgen van de kostengebieden met een besparingspotentieel op de facilitaire inkoop worden in dit artikel twee toetsen uit de praktijk van CostFocus besproken.

Lees verderGratis downloaden

Het rentmeesterschap van uw afdeling

Het rentmeesterschap van uw afdeling

Kostenbesparing is in deze turbulente economische tijden een actueel thema in het managementteam. Ook voor de afdeling die u aanstuurt zal dit thema actueel zijn. Hoe kunt u ervoor zorgen dat op uw afdeling goed rentmeesterschap wordt nageleefd? Welke factoren spelen een rol en waar ligt uw invloed? En hoe kunt u eenvoudig een besparingsproject opzetten? Dit artikel geeft u de handvatten.

Lees verderGratis downloaden