B2B marketing

B2B organisaties richten hun marketing en sales activiteiten anders in dan bedrijven die zich ook richten op B2C. B2B, ofwel Business to Business, of bedrijven aan bedrijven zijn alle activiteiten die organisaties ontplooien om producten en diensten onder de aandacht te brengen bij andere bedrijven.

Uitgelicht: 

Hybride cloud: overstap en beheer

 
Datafabric: onmisbaar in een hybrid cloud gratis downloaden

Hybride IT-infrastructuren zijn steeds meer de norm aan het worden binnen organisaties. Dit zorgt voor een aantal nieuwe uitdagingen voor de IT-organisaties. Deze zullen nu de rol van IT-servicebroker op zich moeten nemen. Download de whitepaper waarin dieper zal worden ingegaan op oplossingen voor deze nieuwe uitdagingen.

Lees verder Gratis downloaden
 

De nationale B2B Leadgeneratie benchmark

De nationale B2B Leadgeneratie benchmark

De Nationale Benchmark B2B-leadgeneratie van 2016. Dit onderzoek gaat in op het vinden en opvolgen van leads met betrekking tot de B2B sector. Wat kunnen we van deze resultaten leren en waar laten organisaties momenteel kansen liggen? Bekijk de uitgebreide resultaten uit dit onderzoek en kom meer te weten over succesvolle B2B-leadgeneratie in 2016.

Lees verderGratis downloaden

Komst enterprise apps zorgt voor kansen B2B marketing

Komst enterprise apps zorgt voor kansen B2B marketing

Mobiele apparaten zijn doorgegroeid naar apparaten waar kenniswerkers volwaardig productief mee kunnen zijn. Daardoor zijn de kansen voor B2B-marketeers toegenomen op het mobiele vlak. Zeker op het gebied van apps valt veel te winnen in het B2B speelveld. Denk bijvoorbeeld aan een magazine app waardoor lezer snel en digitaal informatie tot zich kan nemen. Meer voorbeelden van kansen in het mobiele B2B-speelveld zijn te lezen in deze whitepaper.

Lees verderGratis downloaden

B2B leadgeneratie strategie voor 2016

B2B leadgeneratie strategie voor 2016

Hoe kan de B2B leadstrategie in het komende jaar nog beter worden en de leads uiteindelijk omgezet worden naar een salesdeal? Aan de hand van een onderzoek uit 2015 onder 201 respondenten is er gekeken naar verbeter mogelijkheden voor 2016. Deze whitepaper gaat in op een aantal concrete onderwerpen en tips om nog meer te halen uit de B2B leadgeneratie voor 2016.

Lees verderGratis downloaden