BPM en management

BPM en Management is de rubriek waar artikelen worden gepubliceerd die gaan over de gevolgen van BPM (Business Process Management) voor het management van een organisatie. BPM en Management zijn altijd met elkaar verbonden omdat het management van een organisatie zich volledig moet conformeren aan de veranderingen die BPM tot gevolg hebben.

Uitgelicht: 

Slim procesmanagement maakt klantgericht ondernemen een feit

 
Smarter Process for Dummies gratis downloaden

Vraagt u zicht af waarom veel procesverbeteringsprojecten niet de resultaten behalen die waren verwacht? Smarter Process voor Dummies kan u de kracht van BPM en Operational Decision Management (ODM) helpen begrijpen. Door middel van gebruiksvriendelijke tools kunnen organisaties, IT en operationele teams samenwerken en taken volbrengen. Download het boek Smarter Process voor Dummies en groei met de organisatie met behulp van Smarter Process.

Lees verder Gratis downloaden
 

Procesbeschrijving maken alleen nuttig met enthousiaste medewerkers

Procesbeschrijving maken alleen nuttig met enthousiaste medewerkers

In deze whitepaper reeks van 7 whitepapers leren we u hoe u de processen in uw organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. Op basis van 7 stappen kunt u snel aan de slag met het verbeteren van uw processen. Deze whitepaper gaat in op de zesde stap: Implementeer de verbeteringen. Hoe enthousiasmeert u uw mensen voor de te implementeren verbeteringen? Lees er meer over in deze whitepaper.

Lees verderGratis downloaden

Stap 5: Processen Definiëren

Stap 5: Processen Definiëren

Een procesmanagement traject bestaat uit 8 verschillende stappen. In deze whitepaper beschrijven we stap 5: Definiëren van bedrijfsprocessen. Om dubbel en onnodig werk te vermeiden is het goed om te beginnen met het afkaderen en concretiseren van de bedrijfsprocessen. Welke processen moet je beschrijven? Lees in verder in de whitepaper om meer te weten te komen over stap 5: het definiëren van processen.

Lees verderGratis downloaden

Processen in kaart brengen

Processen in kaart brengen

Het meest bekende onderwerp binnen Business Process Management is het in kaart brengen van processen. Het in kaart brengen van processen is een specialisme. Veel organisaties hebben tal van verbeterprojecten gelanceerd, die vrijwel altijd processen zullen raken. Lees in deze whitepaper meer over het in kaart brengen van processen.

Lees verderGratis downloaden

Meten is weten

Meten is weten

Bij de meeste bedrijven is het meten van de financiële parameters keurig op orde. Dit geldt echter veel minder voor operationele prestaties. Dit terwijl de klant het product afneemt als gevolg van operationele prestaties. Key Performance Indicatoren (KPI’s) worden gebruikt voor het meten van processen binnen Business Process Management (BPM). Lees in deze whitepaper meer over de inzet van Key Performance Indicatoren (KPI’s).

Lees verderGratis downloaden