BPM in de praktijk

De rubriek BPM in de Praktijk bevat alle praktijkcases rond het thema BPM. Hierin zijn cases te vinden van bedrijven die BPM al succesvol hebben gebruikt. Door cases van bedrijven aan te halen die al succesvol gebruik hebben gemaakt van BPM wordt het nut en de wijze waarop BPM waardevol kan zijn duidelijk.

Uitgelicht: 

Slim procesmanagement maakt klantgericht ondernemen een feit

 
Smarter Process for Dummies gratis downloaden

Vraagt u zicht af waarom veel procesverbeteringsprojecten niet de resultaten behalen die waren verwacht? Smarter Process voor Dummies kan u de kracht van BPM en Operational Decision Management (ODM) helpen begrijpen. Door middel van gebruiksvriendelijke tools kunnen organisaties, IT en operationele teams samenwerken en taken volbrengen. Download het boek Smarter Process voor Dummies en groei met de organisatie met behulp van Smarter Process.

Lees verder Gratis downloaden
 

Proceseigenaarschap: de toegevoegde waarde

Proceseigenaarschap: de toegevoegde waarde

Proceseigenaarschap is de belangrijkste succesfactor voor het invoeren van Procesgericht Werken. Nadat in de vorige whitepaper (#2.2 Roldefinitie) de rol van proceseigenaar is gedefinieerd, is het nu tijd voor de vraag of een dergelijke rol waarde toevoegt voor de organisatie en haar doelstellingen. Kortweg: Als Proceseigenaarschap de oplossing is, wat is dan het probleem? Maak kennis met de Toolbox voor Toegevoegde Waarde™ en ontdek samen met uw team het antwoord op deze vraag.

Lees verderGratis downloaden

Welke oplossing brengt uw organisatie het meeste voordeel?

Welke oplossing brengt uw organisatie het meeste voordeel?

In deze whitepaper reeks van 7 whitepapers leren we u hoe u de processen in uw organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. Op basis van 7 stappen kunt u snel aan de slag met het verbeteren van uw processen. Deze whitepaper gaat in op de vijfde stap: Analyseer het probleem. Welke oplossing brengt uw organisatie het meeste voordeel? Lees snel verder.

Lees verderGratis downloaden

Stap 5: Processen Definiëren

Stap 5: Processen Definiëren

Een procesmanagement traject bestaat uit 8 verschillende stappen. In deze whitepaper beschrijven we stap 5: Definiëren van bedrijfsprocessen. Om dubbel en onnodig werk te vermeiden is het goed om te beginnen met het afkaderen en concretiseren van de bedrijfsprocessen. Welke processen moet je beschrijven? Lees in verder in de whitepaper om meer te weten te komen over stap 5: het definiëren van processen.

Lees verderGratis downloaden

Procesdenken en procesmanagement: een introductie

Procesdenken en procesmanagement: een introductie

In deze whitepaper wordt de bewustwording van processen centraal. Elke organisatie heeft al processen, soms zonder dit zelf bewust door te hebben. Het is slechts een kwestie van anders kijken. Door processen te visualiseren ziet u ineens wat er precies gebeurt en hoe het door de organisatie heen loopt: inzicht door overzicht. Procesdenken is dan ook eerst en vooral een bewustwordingsproces.

Lees verderGratis downloaden