Chatten en vergaderen. Maar wat kun je nog meer met Microsoft Teams?

25 November 2020, 16.00afbeelding  Chatten en vergaderen. Maar wat kun je nog meer met Microsoft Teams?

Chatten en videovergaderen, dat kennen we nu wel. Maar wat kun je eigenlijk nog meer met Microsoft Teams? Martijn Bloem, consultant bij MostWare Automatisering, vertelt het in een serie van twee blogs. Een tipje van de sluier: papierloos vergaderen, geen actiepunten meer vergeten en écht samenwerken in een document. Zo kan je ook buiten het kantoor maximaal presteren en maak je je werkdag niet alleen leuker, maar ook makkelijker.

Lees verder

Hoe bespaar je geld met een datacenter in Azure?

25 November 2020, 16.00afbeelding Hoe bespaar je geld met een datacenter in Azure?

Een transitie naar Azure: je voelt er wel wat voor. Maar is dat niet erg duur? Veel organisaties denken dat ze flink in de bedrijfsbuidel moeten tasten voor zo'n overstap. Dat is echter een veelvoorkomende misvatting gevoed door verkeerd gebruik van de Microsoft Azure Calculator. Hoewel hierdoor soms op het eerste gezicht een indrukwekkend prijskaartje aan Azure lijkt te hangen, bespaar je er juist kosten mee. Hoe? Dat vertellen we je in deze blog!

Lees verder

Al je IT beveiligd? Vergeet de waakhond niet!

18 November 2020, 14.00afbeelding  Al je IT beveiligd? Vergeet de waakhond niet!

Het aantal hackpogingen binnen het mkb groeit dit jaar met een factor 5. De afgelopen weken heeft Maurice Breed in een serie blogs onder de aandacht gebracht hoe je een hacker te slim af kunt zijn. Daarbij heeft hij je IT-omgeving vergeleken met een huis dat beveiligd moet worden tegen ongewenste indringers. Vandaag de laatste maatregel: de detectiemaatregelen, ook wel bekend als de waakhond.

Lees verder

Met maatregelen voor foute mails hou je ook je virtuele raam stevig dicht

11 November 2020, 16.00afbeelding Met maatregelen voor foute mails hou je ook je virtuele raam stevig dicht

Hackers mikken steeds vaker op het mkb. In een serie blogs neemt Maurice Breed je mee langs alle beschermende maatregelen die je kunt nemen. Hij maakt daarbij de herkenbare vergelijking met de beveiliging van je huis. In deze blog kijkt hij naar het vergeten openstaande raampje: de malafide bijlagen of links in een e-mail.

Lees verder