Zo wordt jouw organisatie datagedreven

13 November 2019, 13.40afbeelding Zo wordt jouw organisatie datagedreven

‘Het nieuwe goud’: dát is tegenwoordig de bijnaam van data. Logisch, want uit de gegevens die je in de loop der jaren hebt verzameld kun je veel waardevolle informatie halen. Om je processen te verbeteren, bijvoorbeeld. Of om niet-relevante werkwijzen op te sporen en te vervangen door betere methodes. Bedenk eens wat jij in al die jaren van je bestaan hebt ‘opgestapeld’ aan data. Daar móet je anno 2019 iets mee doen.

Lees verder

Nieuw wereldwijd onderzoek: Hoe ziet customer experience er in 2030 uit?

13 November 2019, 13.00afbeelding Nieuw wereldwijd onderzoek: Hoe ziet customer experience er in 2030 uit?

Wereldwijd onderzoek door Futurum Research in opdracht van SAS, marktleider in analytics, laat zien dat in 2030 67% van alle interacties tussen klanten en bedrijven door slimme machines wordt afgehandeld. Uit het onderzoek blijkt dat technologie de grootste drijvende kracht zal zijn voor de customer experience. Dat betekent dat merken hun klant ecosysteem opnieuw onder de loep moeten nemen om in te kunnen spelen op de mondige consument en nieuwe technologieën.

Lees verder

Zero Trust? Zo pas je het toe in de praktijk!

30 October 2019, 13.35afbeelding Zero Trust? Zo pas je het toe in de praktijk!

Zero Trust is een relatief nieuw concept rondom veiligheid dat het begrip vertrouwen in onze digitale wereld herdefinieert. In het kort: alle apparaten, gebruikers en netwerken worden als onbetrouwbaar gezien totdat het tegendeel is bewezen. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Lees verder

Voorkom deze vier herkenbare frustraties tijdens een vergadering

23 October 2019, 11.21afbeelding Voorkom deze vier herkenbare frustraties tijdens een vergadering

Op de werkvloer maken we volop gebruik van technologische ontwikkelingen, maar er is één ruimte waar dit nog nauwelijks is doorgedrongen: de vergaderruimte. Daar werk je nog steeds met ouderwetse flipovers, USB-sticks, beamers en HDMI-kabels. Dat kan anders. Daarom zet ik vier herkenbare frustraties op een rij mét een bijbehorende oplossing.

Lees verder

BinckBank blij met Microsoft Teams

9 October 2019, 14.20afbeelding BinckBank blij met Microsoft Teams

Bij BinckBank waren ze al jaren op zoek naar manieren om efficiënter en directer samen te werken. Toen ze overstapten naar de cloudbased Office-toepassingen kwam Teams op de radar. Chatten, videobellen, gegevensopslag én een integratie met Office. BinckBank zag onmiddellijk de voordelen. Lees in deze uitgebreide klantcase waarom Teams zo goed werkt in de organisatie, hoe de implementatie verliep en wat de voordelen zijn.

Lees verder