De beste technieken om kwetsbaarheden in je netwerk op te ruimen

25 February 2021, 00.00afbeelding De beste technieken om kwetsbaarheden in je netwerk op te ruimen

Van datalekken tot geavanceerde ransomware-aanvallen die je data 'locken': ook jouw IT-omgeving loopt elke dag gevaar. Er worden continu nieuwe kwetsbaarheden ontdekt en de trucs die cybercriminelen gebruiken worden steeds geavanceerder. In dit blog laat ik je zien welke technieken IT-securityprofessionals inzetten tegen dit soort bedreigingen en wat het specifieke nut is per techniek.

Lees verder

Maak van IT een echte businessversneller

25 February 2021, 00.00afbeelding Maak van IT een echte businessversneller

Heb je ook weleens het gevoel dat IT meer een noodzakelijk kwaad is, dan een middel om je organisatie vooruit te helpen? Door focus aan te brengen, maak je van je IT-omgeving een vrolijke tempomaker en maakt je hele business sprongen vooruit. Net als Herbie uit het boek The Goal van businessmanagementgoeroe Eliyahu Goldratt. In dit artikel vertelt Martijn Bloem hoe ook jouw IT een blije Herbie wordt.

Lees verder

Da Vinci omarmt SharePoint en Teams

17 February 2021, 00.00afbeelding Da Vinci omarmt SharePoint en Teams

Efficiëntie staat hoog in het vaandel bij Da Vinci Laboratory Solutions. Als veelzijdige dienstverlener in de laboratoriumbranche bieden zij oplossingen voor de meest uiteenlopende analytische uitdagingen. Dit doen zij met zo’n veertig enthousiaste medewerkers zo efficiënt mogelijk. Logisch dus dat ze hun interne infrastructuur en werkprocessen graag ook zo efficiënt mogelijk inrichten. Bij voorkeur via de cloud. MostWare hielp hen daarbij in een aantal doeltreffende stappen.

Lees verder

Teams traag? Zo los je dat op

11 February 2021, 00.00afbeelding Teams traag? Zo los je dat op

Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal gebruikers van Microsoft Teams enorm gestegen. Daarbij is Microsoft er goed in geslaagd het platform stabiel in de lucht te houden. Dat Teams af en toe toch traag is, heeft meestal een andere oorzaak: de desktopapplicatie kan zorgen voor een zware belasting van je processor. Een perfecte oplossing is er (nog) niet, maar er zijn wel trucs die je kunt proberen om het probleem te omzeilen. Die zetten we hier op een rijtje.

Lees verder

De techniek achter veilige e-mail

10 February 2021, 00.00afbeelding De techniek achter veilige e-mail

Wil je cybercriminelen uit de deur houden, dan moet je bij je e-mail beginnen. Het overgrote deel van de cyberaanvallen komt namelijk binnen via onze inbox. Deze blog geeft je een overzicht van de technische kant van e-mailbeveiliging. Want hoewel awareness en monitoring minstens zo belangrijk zijn als technische beveiliging, is techniek wel de basis.

Lees verder