Is jouw bedrijfsnetwerk veilig?

17 September 2019, 08.42afbeelding Is jouw bedrijfsnetwerk veilig?

Ook al denk je dat je bedrijfsnetwerk goed is dichtgetimmerd, vaak blijkt dit niet zo te zijn. De veranderingen gaan zo snel, dat het moeilijk is om altijd te zorgen dat je veiligheid op en top in orde is. Toch kun je je wapenen tegen kwetsbaarheden, vertelt Marc Both, business consultant bij MostWare.

Lees verder

Vier redenen om tóch een back-up te maken van je Office 365-data

11 September 2019, 08.15afbeelding Vier redenen om tóch een back-up te maken van je Office 365-data

Meer dan eens kijken we in verbaasde gezichten als we het hebben over het maken van een back-up van Office 365-data. ‘Office 365 draait toch in de cloud, dan is mijn data toch beschermd door Microsoft?’ Dat is deels waar. Microsoft investeert voortdurend in hun infrastructuur om zo te zorgen voor een hoge beschikbaarheid van de Office 365-omgeving. Maar data? Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Met een goede back-up bescherm je jezelf tegen de volgende situaties.

Lees verder

Minder doen, meer bereiken

28 August 2019, 10.00afbeelding Minder doen, meer bereiken

Veel Nederlanders genoten deze zomer van een welverdiende vakantie. Voor iedereen vaak een mooi moment om tot rust te komen en te reflecteren op ontwikkelingen van de afgelopen periode. Tijdens mijn eigen reflectie constateerde ik dat veel verbeterplannen binnen organisaties lange doorlooptijden kennen.

Lees verder

Is de regio Amsterdam wel de meest ideale locatie voor een datacenter?

28 August 2019, 09.36afbeelding Is de regio Amsterdam wel de meest ideale locatie voor een datacenter?

De bouw van nieuwe datacenters in Amsterdam en Haarlemmermeer wordt waarschijnlijk tot het einde van het jaar stilgelegd totdat er een nieuw beleid is geformuleerd door de gemeenten. Aanleiding is de enorme toename van het aantal datacenters. Wat is eigenlijk het alternatief? Is de Randstad überhaupt de ideale locatie voor het bouwen van een datacenter?

Lees verder

Modern werken met Microsoft Teams; ben jij er wel echt klaar voor?

22 August 2019, 15.26afbeelding Modern werken met Microsoft Teams; ben jij er wel echt klaar voor?

Dat werken via de cloud dé manier is om jouw zorginstelling, kinderopvangorganisatie, makelaarskantoor, woningcorporatie of bouwbedrijf klaar te stomen voor de toekomst, dat weet je inmiddels wel. Sterker nog, je hebt afscheid genomen van je ouderwetse fileshare en voor het opslaan van je data gebruik je tegenwoordig SharePoint Online van Office 365. Dan vertel ik je nu graag alles over de volgende fase richting modern werken.

Lees verder