E-commerce (post-HBO)

E-commerce: strategisch belang neemt toe

Geen enkele organisatie kan zich nog permitteren niet online actief te zijn. Dat online verkopen aan consumenten jaarlijks met dubbele cijfers groeit en sporen in de winkelstraat nalaat is bij iedereen nu wel bekend. E-business en e-commerce als vakgebieden groeien gestaag en het strategisch belang ervan neemt toe.

Ook binnen B2B is er een enorme verschuiving gaande richting e-commerce. Werden in het verleden nog reserve-onderdelen via telefoon of verkopers verkocht, nu wordt het merendeel van spareparts online aan de man gebracht.

De e-commercemarkt neemt gestaag meer en meer marktaandeel over van de fysieke winkels. Vooral door de groei aan apps voor smartphones en tablets. Maar er komen nieuwe spelers aan die beter aan de verwachtingen van de afnemers kunnen voldoen. Denk aan China, social economy start-ups en bestaande organisaties met nieuwe proposities en channels. Ook afnemers in B2C en B2B veranderen hun werkwijze door e-commerce. De verwachting komt steeds hoger te liggen, van belang daarom om sterke strategieën te ontwikkelen op het gebied van customer journeys, omnichannel aanbod, service excellence en markt- en vooral klantkennis op te bouwen (business intelligence en customer insights).

Een e-commerce strategie ontwikkelen en implementeren

Zowel b2b als b2c organisaties zullen een visie moeten ontwikkelen op e-commerce en online zaken doen. Wordt het een aanvulling of een extra kanaal op de huidige bricks? Gaat online ook geïntegreerd worden in de huidige fysieke kanalen? Gaan we via e-commerce ook andere (buitenlandse) markten bedienen? Door e-commerce worden de bestaande grenzen van organisaties verlegd en komen er nieuwe spelers op de markt.

Tijdens de post-HBO opleiding E-commerce leer je niet alleen alles over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en e-business. Ook behandelen we verschillende business modellen en e-commerce strategieën en komen concrete zaken als een (e-commerce) website, conversie, usability, digital advertising, content marketing, search, pricing, logistics, e-fulfilment, customer service en organisatie aan bod.

Gecertificeerd door Thuiswinkel.org

De post-HBO opleiding E-commerce heeft onlangs het keurmerk E-commerce van Thuiswinkel e-Academy ontvangen. Het keurmerk van e-Academy laat zien dat de post-HBO E-Commerce een kwalitatief goede opleiding is waarvan het programma up-to-date wordt gehouden. Thuiswinkel e-Academy is een initiatief van Thuiswinkel.org.

College-onderwerpen opleiding E-commerce (post-HBO)

 • E-commerce trends, business modellen, strategie en plan
 • Bouw van een e-commerce site & app
 • Usability & Conversieoptimalisatie
 • Content marketing en Social Media
 • Digital advertising
 • Search en Digital Analytics
 • Pricing, logistics en e-fulfilment
 • Customer service & relationship management
 • Organisatie en management binnen e-commerce

In het kort

 • College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
 • Duur: 9 colleges, 3 maanden
 • Kosten: € 3.250,- excl. BTW
 • Locaties: Amsterdam, Leusden, Utrecht

Meer informatie kunt u lezen in de brochure. Deze kunt u hieronder downloaden.

Schrijf u in voor het gratis proefcollege

Voor meer informatie over de opleiding E-commerce kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. Schrijf u hieronder in voor een proefcollege of webinar.

 
 

Inschrijven: E-commerce

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase

 
 

Brochure aanvragen: E-commerce (post-HBO)

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.