Omnichannel Retail Marketing (post-HBO)

Trends, ontwikkelingen en kansen in retail nieuwe stijl…

Nog nooit zijn er binnen retail zoveel faillissementen aangevraagd als in 2013. Ook grote en bekende ketens als de Freerecord Shop, Selexyz en de Schoenenreus legden het loodje. De Bijenkorf sluit winkels en investeert meer in online. Boekenketens gaan failliet en de individuele boekwinkels uit die keten maken zelf een doorstart. Webwinkels krijgen last van sociale netwerken. Veel retailers willen graag meer gaan ‘e-tailen’ met nieuwe webshops en social channels. En we zien e-tailers en webshop-eigenaars op zoek gaan naar een fysieke vestiging in de winkelstraten… Peer2Peer initiatieven zoals reissite AirBNB en taxidienst Uber veranderen het concurrentieveld van retailers radicaal. Ga zo maar door…

Kansrijke tijd vraagt om nieuwe kennis

Het is echter ook een tijd met veel kansen voor die bedrijven en die ondernemers die in de retailmarkt hun ogen en oren goed de kost geven en de juiste beslissingen nemen. Immers, in tijden van crisis ontstaan de mooiste initiatieven: General Electric, Apple en niet te vergeten onze eigen Marktplaats.nl zijn er mooie voorbeelden van. Maar een goed idee of een goed gevoel over een ontwikkeling of een kans in de markt alleen is niet voldoende. Retail is een vak en dus heb je naast inzicht en gevoel ook gedegen kennis en vaardigheden nodig die bij dit vak horen. De post-HBO opleiding Omnichannel Retail Marketing is ontwikkeld om bedrijven en ondernemers te helpen om (opnieuw) contact te maken met hun klantendoelgroepen door optimaal gebruik te maken van de diverse beschikbare kanalen. De kern van de opleiding omvat de ontwikkelingen op het gebied van online en social media, maar wel vanuit het perspectief van de consument. De klant staat niet alleen centraal, maar zit zelfs aan het stuur en bepaalt daarmee ook de richting van uw strategie. Vanuit dit bewustzijn is deze opleiding opgebouwd.

Het volgen van deze post-HBO opleiding Omnichannel Retail Marketing zet u weer helemaal op scherp om in deze uitdagende markt succesvol te kunnen ondernemen.

De opleiding Omnichannel Retail Marketing bestaat uit 9 vaste colleges. Daarnaast organiseren wij interessante gastcolleges en clinics waarin actuele onderwerpen aan bod komen en een bedrijfsbezoek, zodat u een kijkje in de keuken krijgt bij een retailer, toegespitst op de thema's en onderwerpen van uw opleiding. De opleiding Omnichannel Retail Marketing geeft u handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met retail marketing.

In het kort

  • College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur
  • Duur: 9 colleges, 3 maanden
  • Kosten: € 3.250,- excl. BTW
  • Locaties: Amsterdam en Utrecht

Meer informatie kunt u lezen in de brochure. Deze kunt u hieronder downloaden.

Schrijf u in voor het gratis proefcollege

Voor meer informatie over de opleiding Omnichannel Retail Marketing kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. Schrijf u hieronder in voor een proefcollege of webinar.

 
 

Inschrijven: Proefcollege Omnichannel Retail Marketing

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase

 
 

Brochure aanvragen: Omnichannel Retail Marketing (post-HBO)

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.