Factuurcongres 2016

Jaarcongres voor innovatieve, klantgerichte factuurautomatisering

Het congres waar regeldruk, standaardisatie en efficiënte factuurverwerking samen komen. Is uw organisatie klaar voor de toekomst?

De Europese richtlijn E-factureren staat voor de deur en zal uiterlijk 2018 in werking zijn getreden en in nationale wetgeving zijn omgezet. Vooruitlopend hierop stappen dit en volgend jaar naar verwachting veel overheden in Nederland al over op e-factureren. Dat betekent dat u als leverancier aan de overheid uw facturen voortaan elektronisch mag aanbieden en sommige gevallen zelfs moet aanbieden. Hiermee zal de overheid een belangrijk impuls aan het E-factureren in Nederland geven.

Het Factuurcongres 2016 neemt u mee naar de toekomst en praat u bij over de plannen van Europa en de Nederlandse overheid.

Onderwerpen die op deze dag in het licht worden gebracht zijn: factureren, factuurautomatisering, e-invoicing, credit management, innovatieve betaal oplossingen en purchase-to-pay.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Welke regelgeving is er op korte termijn te verwachten en is mijn organisatie hierop voorbereid?
  • Wat is de waarde van verschillende standaarden in de markt?
  • Hoe maak ik de keuze voor een toekomstbestendige oplossing voor factuurautomatisering?

Het programma:

(Klik op de titel om verder te lezen...)

Keynote: In 2016 aan de e-factuur!
Gé Linssen, Ministerie van Economische zaken

De afgelopen jaren is er in Nederland steeds meer aandacht voor e-factureren gekomen. Barrières zijn weggenomen en steeds meer organisaties besluiten nu om over te gaan. Vanaf 2016 zal dit proces naar verwachting in een stroomversnelling komen. Deze keynote zal kort stil staan bij de laatste ontwikkelingen in het elektronisch factureren, de voordelen die daarmee samenhangen en de wijze waarop de overheid samen met branche- en koepelorganisaties uit het bedrijfsleven een extra impuls wil geven.

Praktijkcase: Optimalisatie van het factuurverwerkingsproces
Dennis Snel, Gamko

In deze plenaire sessie neemt Dennis Snel (29), Assistent Controller en ERP-applicatiebeheerder je mee in de wereld van Gamko, een wereldwijde speler in het produceren van professionele koelingen voor de horeca, catering- en recreatiebedrijven.

In 2012 kwamen Dennis en zijn collega’s tot het besef dat het inkomende factuurverwerkigsproces bij Gamko verre van optimaal was: het was tijdrovend, facturen raakten kwijt en er was simpelweg geen inzicht in de status van een factuur. Na een zorgvuldig voortraject kwam 20/20 vision uit de bus als beste partij om mee samen te werken.

In deze sessie vertelt Dennis het verhaal van Gamko en 20/20 vision. Hij staat in de sessie stil bij hoe het traject is gelopen, wat zijn rol daarin was en zijn uitdagingen, hoe de samenwerking met 20/20 verliep en welke voordelen Gamko nu dagelijks ondervindt.

Break-out sessie: Efficiencyslag door digitale factuurverwerking en beheersing van het inkoopproces
Durk Veltman, CRH Structural

Durk Veltman, Corporate Controller bij CRH Structural verzorgt een verhelderende presentatie over digitale factuurverwerking in de praktijk. Hij neemt u mee in alle onderdelen van het project: van de reden om over te stappen naar digitalisering van de inkomende factuurstroom, via de belangrijkste keuzecriteria, naar de aandachtspunten vanuit de praktijkervaringen. Hij vertelt u waarom CRH Structural digitaal factuur verwerken met ISProjects als efficiënt, betrouwbaar en gebruikersvriendelijk ervaart. Uiteraard kunt u zelf ook gerichte vragen stellen over punten die u nu tegenkomt tijdens de oriëntatiefase en het keuzetraject!

Break-out sessie: Het belang van open platforms in E-factuur adoptie
Jaap Jan Nienhuis, SIDN

Om massa adoptie van e-facturen te krijgen is het van belang dat partijen met elkaar gaan samenwerken: accounting software, e-facturatie software, billing providers en alle andere spelers die iets willen met e-facturatie zullen afspraken moeten maken over hoe ze informatie met elkaar delen. Deze afspraken gaan in de eerste plaats over de e-factuur maar ook over betrouwbare en veilige verbindingen en gedragsregels.

Break-out sessie: Gerobotiseerd facturen verwerken
Hans van der Kolk, Easy Systems

Robotisering is hot! Bedrijven zoeken naar een steeds hogere mate van efficiency in hun bedrijfsprocessen. Hoe kan er meer werk verzet worden in minder tijd? Dit vraagt om verregaande automatisering en robotisering. Een actuele ontwikkeling binnen bijvoorbeeld productie, maar ook op de financiële afdeling. Lopen er straks dan robots op de financiële afdeling? Sluit aan bij onze sessie over de ontwikkeling van de inkoopfactuur en het touchless process. Wij vertellen u graag meer.

Break-out sessie: Slimme documentoplossingen: document logistiek is ondernemen
Rogier Sneep, PostNL

Document logistiek is ondernemen. Met de huidige technologie kunnen consumenten en / of bedrijven steeds vaker zelf kiezen of ze hun documenten per post of digitaal ontvangen. Dat levert niet alleen een besparing op door sneller en foutloze verwerking, maar ook een duurzamere klantrelatie en een hogere klanttevredenheid.

Break-out sessie: Grip op multichannel communiceren
Rogier Sneep, Postnl

De ontwikkelingen in klantcommunicatie gaan razendsnel en daarmee ook de manieren om uw klanten te bereiken. De consument regeert, en daar wilt u graag op inspelen. Maar hoe houdt u grip op juiste mix van fysieke en digitale communicatiekanalen, zonder dat de kosten uit de hand lopen? Ik neem u graag mee in onze innovatieve kijk en oplossingen.

Praktijkcase: Wie denkt bij het kopen van een bos bloemen aan Cross Industry Invoicing?
Ron Nieboer, Plantion

In een b(l)oeiend betoog neemt Ron Nieboer van Plantion u mee naar de wereld van de sierteelt en een bloemenveiling.

Ron vertelt hoe Advanced Forms op dit moment wordt ingezet bij Plantion. Hierbij ligt de focus op het factureringsproces, zowel richting klanten als leveranciers. Daarbij hanteert Plantion een uniek factureringsproces. Daarnaast licht Ron de (nabije) toekomstplannen van Plantion rond e-invoicing toe.

Immers: Wie denkt bij het kopen van een bos bloemen aan Cross Industry Invoicing?

Break-out sessie: De voordelen van purchase-to-pay tooling
Martijn Brouwer, Zorggroep Solis

In de break-out sessie vertelt Martijn Brouwer over de wereld van Zorggroep Solis, een zorginstelling voor specialistische zorg voor jong en oud.

Sinds 2007 is Zorggroep Solis gebruik gaan maken van purchase-to-pay tool die niet alleen helpt met het verwerken van hun inkomende facturen, maar ook met de inkoop. Daarmee hebben ze een breder proces te pakken dan alleen het factuurverwerkingsproces en dat levert voordelen op. In deze sessie vertelt Martijn Brouwer (manager bedrijfsadministratie) hoe de zorggroep de tool gebruikt en welke voordelen zij daardoor ondervinden.

Break-out sessie: Een preventief signaal van Fraude voorkomt financiële schade
Fleur van Ecxk en John Nihot, Fraude Helpdesk

Zowel individuele bedrijven als brancheorganisaties hebben dringend behoefte aan een centrale, gecoördineerde aanpak van (pogingen tot) fraude en oplichting, teneinde schade zoveel mogelijk te voorkomen. Er zijn al vele systemen en databanken per specifieke branche, sector of bedrijf op dit terrein ontwikkeld. Er zijn op dit vlak in Nederland echter nog geen “sector overschrijdende” samenwerkingsverbanden ingezet. Stichting Aanpak Financieel-economische Criminaliteit in Nederland (SafeCin) beoogt met de FraudeInfodesk een onafhankelijk instrument te ontwikkelen dat in eerste instantie het bedrijfsleven behulpzaam kan zijn bij het tegengaan van financieel-economische criminaliteit.

Break-out sessie: Provincie Zeeland betaalt ‘geen cent teveel‘ voor factuurverwerking
Arie van Duin, Provincie Zeeland

‘Billing is killing’, zo concludeerde de Provincie Zeeland. De afhandeling van inkomende facturen leverde de organisatie niets op. Sterker nog, foutieve facturen en betalingsachterstanden kostten in het verleden alleen maar onnodig geld en tijd. Arie van Duin en Martin Scherpenisse vertellen hoe de Provincie Zeeland er in slaagt om het factuurverwerkingsproces aanzienlijk te versnellen en bovendien kwalitatief sterk te verbeteren. De organisatie maakt hiervoor onder meer gebruik van ‘reversed billing’. Leveranciers worden sneller betaald op basis van vastgestelde inkooporders en sturen geen facturen meer. Dit is een belangrijke pijler van het geïntegreerde inkoopplatform van Esize, dat de Provincie Zeeland inzet voor het automatiseren en integreren van het organisatiebrede inkoop- en factuurverwerkingsproces.

Break-out sessie: Factureren en machtigen via email en sms populairder dan ooit!
Robert der Kinderen, AcceptEmail

In deze sessie krijgt u antwoorden op vragen als:

  • Hoe vervang ik mijn acceptgirostroom?
  • Hoe laat ik meer klanten via automatisch incasso betalen?
  • Factureren en “mijn” mijnomgeving, kans of verstandshuwelijk?

Deze sessie is bedoeld voor iedereen die 70% wil besparen op zijn facturatiekosten, 50% sneller betaald wil krijgen en 20% hogere klanttevredenheid nastreeft. Compleet met praktijkvoorbeelden waarin wordt ingegaan op frictieloos betalen binnen de customer journey.

Break-out sessie: E-invoicing bij ISS facility services
Dennis ten Brink, ISS

“Efficiency, flexibiliteit en innovatieve mogelijkheden waren voor ISS de voornaamste redenen om te kiezen voor Simac Document Solutions. Korte lijnen, snel handelen en kennis van zaken, zo zou je de samenwerking kort kunnen omschrijven” aldus Dennis. In zijn presentatie o.a. aandacht voor de onbegrensde mogelijkheden van e-Invoicing, het besluitvormingsproces, de implementatiefase, de lessons learned en een beschouwing van voor en na, nu en straks.

ISS Facility Services is in 1901 in Kopenhagen opgericht en is gegroeid tot een van 's werelds grootste Facility Services organisaties. ISS levert diensten binnen de volgende gebieden: cleaning services, catering services, support services, property services, security services en facility management. ISS behaalde in 2013 wereldwijd een omzet van € 10,5 miljard. ISS heeft meer dan 530.000 medewerkers, is in meer dan 50 landen actief in Europa, Azië-Pacific, Noord-Amerika en Latijns-Amerika, en werkt voor duizenden klanten in zowel de publieke als de private sector.

Break-out sessie: Online invoice-to-cash: maximaal bereik met de juiste tools verbetert je cashflow
Harald Ernst, Buckaroo

Maakt u ook de stap naar digitaal factureren? En wat betekent dat voor de betalingen en cashflow? Met slimme betaaloplossingen verbindt u offline met online en krijgt u een hogere betaalconversie. Zowel voor uw klein-zakelijke klanten als consumenten, biedt Buckaroo geïntegreerde betaalmogelijkheden die het invoice-to-cash proces eenvoudiger en efficiënter maken.

Break-out sessie: Kijk verder dan facturen! Inzicht in de purchase to pay keten
Raimond Saat, BCT

Organisaties werken steeds vaker in een lange keten met elkaar samen in complexere productie en dienstverleningsprocessen. De noodzaak om factuurverwerking niet los te zien, maar als onderdeel van de purchase to pay keten wordt daarom steeds groter.
Waar je naar toe wil, is 'Inzicht' om niet alleen efficiënter te werken, maar ook slimme conclusies te trekken en proactief te handelen.


Van alles op de hoogte?!

Bent u geïnteresseerd en wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen die gedurende aankomende periode richting het event gaan plaatsvinden? Volg ons nu op Twitter @Factuurcongres of #factuurcongres.

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 14 april 2016
Thema: factureren, factuurautomatisering, e-invoicing, etc.
Kosten: Gratis voor eindgebruikers
Locatie: De Rijtuigenloods in Amersfoort