10 voordelen van de bedrijfskundige scan voor (MKB-) ondernemingen

Wat zijn de 10 voordelen van een bedrijfskundige scan?

Wat zijn de 10 voordelen van een bedrijfskundige scan?

Een bedrijfskundige scan, wat is het eigenlijk en wat kan het betekenen voor uw organisatie? Een bedrijfskundige scan heeft als doel om meer informatie te geven over de gezondheid van uw organisatie. Daarnaast kan er gekeken worden hoe de gezondheid van de organisatie geoptimaliseerd kan worden. Een bedrijfskundige scan kijkt 360 graden naar de onderneming.

Een manager staat er voor een groot deel alleen voor. Welk probleem ga je als eerste aanpakken? Het beste kan er gestart worden met een onderzoeks- en analysefase. In deze fases pakken we een aantal onderdelen aan.  360 graden kijken naar de onderneming als eenheid, alle te onderscheiden bedrijfsonderdelen, de cultuur, de strategie en ook het leiderschap. Met een bedrijfskundige scan worden de organisatie en de omgeving geanalyseerd.

Wat zijn de voordelen van een bedrijfskundige scan?
In deze whitepaper gaan we dieper in de voordelen van deze bedrijfskundige scan. Wat zijn de belangrijkste voordelen per onderneming? Een van de belangrijkste voordelen is dat de bedrijfskundige scan inzicht en introspectie geeft. Dit geeft een manager rust en zelfvertrouwen waardoor de juiste beslissingen genomen kunnen worden.

We beschrijven hieronder 5 van de 10 voordelen bij het afnemen van een bedrijfskundige scan:

 1. Bedrijfskundige scan geeft u inzicht
  Het is haast Cruyffiaans; “je kan alleen maar naar binnen kijken als je buiten staat”!
 1. De bedrijfskundige scan geeft u duidelijkheid
  Een bedrijfskundige scan geeft duidelijkheid waar de verbeterpunten zitten.
 1. De bedrijfskundige scan werkt preventief
  De kans op ‘genezing’ is groter als de oorzaak van het probleem in een vroeg stadium ontdekt wordt.
 1. Gericht onderzoek naar de zwakste schakel
  Je wilt het gewoon weten. Waar zitten de zwakste schakels?
 1. Scan als aanvulling op de dagelijkse bedrijfsvoering
  Investeren in de performance van het bedrijf.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper en ontdek de overige 5 voordelen van een bedrijfskundige scan. De whitepaper beschrijft meer over het uitvoeren van een scan en de voordelen ervan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom ManagementRisicomanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Management :  Dit gaat er om in het hoofd van een enterprise architect

Een enterprise architect krijgt in het big data-tijdperk steeds meer verantwoordelijkheden. De cloud en mobiele apparaten zorgen ervoor dat applicaties en data niet meer persé binnen de organisatie blijft. Dit is erg prettig voor medewerkers, maar voor de enterprise architect brengt het wel enkele security-, privacy- en beheergevaren met zich mee. Lees snel verder voor meer inzicht in de verantwoordelijkheden van een enterprise architect.

Lees verder

Management :  De impact van IFRS 15 op de registratie van omzet

Om de verantwoording van omzet consistenter, transparanter en beter vergelijkbaar te maken is IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers effectief geworden. Deze richtlijn is al dit boekjaar van toepassing en geeft richtlijnen omtrent de correcte allocatie van omzet naar leveringsverplichtingen. Welke impact heeft deze nieuwe regelgeving op uw organisatie? Lees deze whitepaper met een uitgebreide toelichting op het 5 stappenplan.

Lees verder

Risicomanagement :  Deze checklist verbetert uw dataveiligheid

Veel IT-afdelingen worstelen met hoe ze de data van hun organisatie veilig houden. Ze hebben te maken met een groeiende berg data en steeds meer werknemers die mobiel werken. Dat levert gevaar op. Weet u al hoe zij samen met u de risico’s op datalekken zo klein mogelijk houden? Download hier een checklist om de 5 belangrijkste uitdagingen samen op te lossen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.