100 procent CRM succes boek

11 stappen naar een succesvolle CRM implementatie

11 stappen naar een succesvolle CRM implementatie

Wat is een succesvolle CRM implementatie? Vaak heeft een succesvolle CRM implementatie niks te maken met techniek, maar alles met het gebruik en de acceptatie van CRM door de gebruikers. Richt de aandacht op de toekomstige gebruikers en voer CRM snel in met een eenvoudige en vertrouwde manier van werken. Hiermee is de kans van slagen een stuk groter.

Voor een succesvolle CRM implementatie is een goede voorbereiding belangrijk. Deze whitepaper beschrijft de voorbereiding in 3 verschillende secties:

 1. Hoe bereidt u zich voor op uw CRM implementatie?
 2. Waar richt u zich op tijdens de implementatie?
 3. Waar besteedt u aandacht aan bij Go Live / na de implementatie?

Deze drie voorbereidingssecties bestaan weer uit 11 verschillende onderdelen. Om een succesvolle CRM implementatie te doorlopen is het goed om de onderstaande 11 onderdelen door te lopen:

Hoe bereidt u zich voor op uw CRM implementatie?

 1. CRM doelstellingen
 2. Processen
 3. Projectteam
 4. Bepalende gebruikers

Waar richt u zich op tijdens de implementatie?

 1. CRM Scorecard
 2. Voordeel gebruikers
 3. Communicatieplan
 4. Simpel en vertrouwd

Waar besteedt u aandacht aan bij Go Live / na de implementatie?

 1. Training & Ondersteuning
 2. Controleren & waarnemen
 3. Nieuwe wensen

De implementatie van CRM blijft een proces. Het is makkelijker en mogelijk ook succesvoller om klein te binnen en daarna pas stapsgewijs nieuwe functionaliteit toe te voegen. Met te veel veranderingen kan je de gebruiker overweldigen, wat kan leiden tot verwarring, frustratie en een slechte acceptatie. Met de 11 bovenstaande stappen is de kans op een succesvolle CRM implementatie aanzienlijk groter.

Download de whitepaper
Meer te weten komen over de bovenstaande 3 secties met de bijbehorende 11 onderdelen voor een succesvolle CRM implementatie? Download de uitgebreide whitepaper geheel vrijblijvend. De whitepaper gaat uitgebreid in op de 11 bovenstaande onderdelen en meer. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom CRM (Customer Relationship Management) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

CRM (Customer Relationship Management) :  CRM systeem beter in gebruiken nemen

Gebruikersadoptie of gebruikersacceptatie? Welke psychologische principes liggen ten grondslag aan de keuzes die mensen maken? Welke additionele aandachtspunten kunnen gebruikt worden om de gebruikersacceptatie van de implementatie te verhogen? Download de volledige whitepaper en lees meer over de antwoorden op de eerder gestelde vragen en uiteindelijk 10 tips voor een hoge gebruikersadoptie.

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware creëert, integreert en host IT-oplossingen door hoogontwikkelde technische expertise te combineren met diepgaande branchekennis.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.