3 datavisualisatie methoden voor het behouden van de gebruikersflow

How to Build Dashboards That Persuade, Inform and Engage

How to Build Dashboards That Persuade, Inform and Engage

In datavisualisatie is flow cruciaal. Het publiek moet de informatie uit een dashboard geleidelijk absorberen zonder afleidingen en turbulentie . Een tekort aan flow zorgt voor een tekort aan communicatie waardoor de organisatie zal falen. Uit onderzoek komt naar voren dat flow te maken heeft met geluk, creativiteit en productiviteit. Mensen ervaren flow wanneer hun vaardigheden worden ingezet en als ze op de juiste manier worden uitgedaagd.

Wat staat flow in de weg?
Denk bijvoorbeeld aan alledaagse dingen die de flow nu kunnen verstoren:

  • Je bent in een café aan het schrijven en iemand begint opeens te schreeuwen door zijn telefoon, je flow is hierdoor onderbroken.
  • Je bent hard aan het werk, maar je manager probeert je te managen op microniveau.

Onderbrekingen en afleidingen verstoren de flow! Voor het ontwerpen van een dashboard voor datavisualisatie is het belangrijk om een zo goed mogelijke ervaring voor de gebruiker te creëren. Natuurlijk kan een ontwerper niet voorzien dat er een alarm van een auto af gaat als de gebruiker met het dashboard aan het werk is, maar wel dat de gebruiker zo min mogelijk obstakels onderweg tegen komt.

Enkele methoden die kunnen helpen bij het ontwerpen van de datavisualisatie en faciliteren van flow zijn:

  • Denk buiten de gegevens om (denk aan de gebruiker)
  • Verwijder alles wat je kan en niets meer (denk aan de gebruiker)
  • Toon het werk en herhaal meedogenloos  (denk aan de gebruiker)

Lees meer over deze methoden van datavisualisatie in de volledige whitepaper. Hierin staat per onderdeel meer uiteengezet over de methode aan de hand van screenshots van de situatie. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en ontwerp zelf een dashboard die de flow van de gebruiker niet onderbreekt of afbreekt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Business Analytics :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.