3 voorbeelden hoe usage data leiden tot digitale transformatie

Hoe verandert uw businessmodel door inzicht in usage data?

Hoe verandert uw businessmodel door inzicht in usage data?

De usage data die uw gebruikers genereren, bevatten verborgen schatten. Ze bevorderen klantinzichten, vergroten de efficiëntie van producten en diensten en verminderen bedrijfsrisico’s.

Met nieuwe technologieën, zoals mobiele devices, The Internet of Things (IOT) en apps , zijn nieuwe producten en diensten mogelijk. Hiermee kunnen bedrijven klanten op nieuwe manieren benaderen. Ook worden op deze manier nieuwe, waardevolle gegevens verzameld. Door deze gebruikersdata actief in te zetten, profiteren organisaties optimaal van de voordelen van de huidige digitale transformatie.

Digitale transformatie leidt tot nieuwe businessmodellen

De manier waarop u en uw klanten gebruikmaken van technologie, is continu in beweging. De verandering gaat voor de meeste bedrijven sneller dan ze hadden verwacht. Oude businessmodellen staan onder druk vanwege de veranderingen en nieuwe spelers op de markt.

Data als de motor van succes

Als we kijken naar verschillende industrieën, zien we een gemeenschappelijk thema terugkomen. Data – veelal zijn dit klanten- of gebruikersdata – veranderen de manier waarop organisaties werken. Deze gegevens hebben hun risico’s, maar bieden ook enorme kansen, bijvoorbeeld bij het nemen van beslissingen op directieniveau. Apache Hadoop zorgt er mede voor dat deze transformatie mogelijk wordt gemaakt.

Deze whitepaper gaat dieper in op de volgende drie voordelen van een slimme inzet van usage data:

  • Klantinzichten bevorderen
  • Efficiëntie van producten en diensten verbeteren
  • Bedrijfsrisico’s verminderen

Datagebruik doorslaggevend voor succes

Hoe kan uw organisatie profijt trekken uit de vele data die uw klanten genereren? Download de whitepaper voor concrete tips! Door nu al mee te gaan in deze nieuwe ontwikkelingen, vergroot u uw kansen ten opzichte van uw concurrentie.
 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatieBig dataDigitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  De AI gids voor managers

Wil een organisatie kunstmatige intelligentie onderdeel laten uitmaken van hun strategie, dan is een goede voorbereiding en visie onontbeerlijk. Deze whitepaper werd speciaal geschreven voor het management en geeft inzicht in de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt. Lees hoe AI een onderdeel wordt van jouw strategie en hoe men zich voorbereid op het gebruik van AI in de organisatie.

Lees verder

Innovatie :  Hoe blockchain de supply chain transformeert

Nadat blockchain de financiële wereld op zijn kop zette, is het nu tijd voor een revolutie in de supply chain. Van oorsprongscertificaten tot het real-time oplossen van problemen in het proces, blockchain zal het proces inzichtelijk en transparant maken. Deze whitepaper neemt je mee in de toekomst aan de hand van praktische voorbeelden uit de voedselindustrie. Klaar voor de toekomst?

Lees verder

Big data :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Big data :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Digitalisering :  Webcast: Digitaal een contract ondertekenen in Office 365

Vaak besparen we tijd en moeite als we dingen digitaal regelen in plaats van op de ouderwetse manier. Steeds meer organisaties zijn dan ook bezig te digitaliseren. Toch wordt de laatste stap niet altijd gezet. Het ondertekenen van contracten gebeurt met pen en papier. Ontdek in dit webinar hoe u een efficiencyslag kunt maken door dit digitaal te gaan doen.

Lees verder

Digitalisering :  Hoe Azure u helpt de digitale transformatie te realiseren

Er zijn al veel markten in een mum van tijd op z’n kop gezet door disruptieve spelers. Om in de toekomst bestaansrecht te hebben, kunnen organisaties niet meer alleen focussen op het leveren van een goede dienst of product. Bedrijven moeten informatie-gedreven worden en zijn gedwongen digitaal te transformeren. Lees hoe Microsoft Azure u helpt deze weg in te slaan.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.