7 manieren om te besparen op stijgende telecomkosten

Het terugdringen van de telecomkosten

Het terugdringen van de telecomkosten

Telecommunicatie staat bij veel bedrijven in de top 10 van onkosten. Een organisatie/werknemer kan toch ook niet meer zonder een mobiele telefoon, tablet, laptop of ander mobiel apparaat? Aan al deze telecommunicatie hangt natuurlijk wel een prijskaartje! Reden genoeg om de kosten  van deze spraak- en data-abonnementen goed in de gaten te houden. Uit onderzoek komt naar voren dat veel organisaties niet eens weten hoeveel ze uitgeven aan telecommunicatie. Doordat de hoeveelheid apparaten en het aantal providers toeneemt, neemt ook de complexiteit van de situatie toe.

Door meer inzicht te verkrijgen in waar de kosten vandaan komen, kan er vaak tot 30% aan kostenbesparing gerealiseerd worden. Deze whitepaper bespreekt de 7 belangrijkste manieren voor het terugdringen van de kosten in telecommunicatie.

Besparen op de telecomkosten
Hieronder staan de eerste 3 belangrijke manieren voor het terugdringen van de kosten in de telecommunicatie:

  1. De informatie vanuit de provider wordt wel leesbaar.
    De beloverzichten van de provider zijn niet altijd makkelijk te lezen, laat staan om er conclusies uit trekken over de belgegevens. Door gebruik te maken van TEM kunnen kosten worden toegewezen aan een individuele gebruiker, team of afdeling. Alle informatie verwerkt in één overzichtelijke tabel of grafiek.
  1. Het contract kan worden afgestemd op het daadwerkelijke verbruik.
    Past het contract met de provider en de onderliggende abonnementen nog wel bij het daadwerkelijke verbruik?
  1. Spookaansluitingen komen bovendrijven.
    Het kan wel eens voorkomen dat een werknemer al uit dienst is, maar dat de werknemer nog steeds aan het bellen is met de telefoon van het bedrijf. Of dat een abonnement eindeloos in de kast blijft liggen voor een nieuwe gebruiker.

Download de whitepaper
Hoe kan u als organisatie besparen op de telecomkosten en toch altijd en overal bereikbaar zijn? Download geheel vrijblijvend de whitepaper ‘7 manieren om te besparen op stijgende telecomkosten’. In de whitepaper komen de overige 4 belangrijke manieren naar voren hoe u kunt besparen op de telecomkosten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.