9 punten waaraan een document managementsysteem moet voldoen

Digitaal samenwerken in de logistiek inrichten

9 punten waaraan een document managementsysteem moet voldoen

Dit jaar werd duidelijk dat digitalisering een absolute must is voor organisaties. Bedrijven waar papierwerk in de loop der jaren werd vervangen door bits en bytes hadden weinig moeite met de plotse omschakeling van traditioneel naar online werken. Bij anderen was het behelpen: want hoe faciliteer je online samenwerken als alle processen starten en eindigen met papierwerk? Hoe krijg je vanuit huis of vanuit de vrachtwagen toegang tot de juiste documenten en formulieren?  

Document managementsysteem maakt het eenvoudiger 

Bedrijven in de logistieke sector die al gebruik maakten van een modern document managementsysteem plukten hiervan al snel de vruchten. Bij andere bedrijven groeide het besef dat ze niet om zo’n document managementsysteem heen kunnen om digitaal samenwerken mogelijk te maken. Ben jij op zoek naar een passende oplossing voor jouw bedrijf? Bekijk dan eerst aan welke 9 punten de oplossing zeker moet voldoen voor jij een definitieve keuze maakt! 

9 must-haves voor een document managementsysteem  

Onderzoek jij op dit moment de mogelijkheden van een document managementsysteem voor jouw organisatie? Wil je weten aan welke 9 punten zo’n systeem in ieder geval moet voldoen? Download dan snel dit stappenplan. We geven je hier alvast kort inzicht in 3 belangrijke punten  

  • Zijn alle relevante documenten digitaal beschikbaar? Denk hierbij aan de mogelijkheden van OCR voor het automatisch herkennen en verwerken van facturen. Door de koppeling met je boekhouding en CRM staan alle data, overal, gelijk goed. 

  • Kan je digitaal ondertekenen? Bewijs van echtheid van het document en identificatie van de persoon die getekend heeft, zijn van groot belang. 

  • Zijn de documenten altijd toegankelijk? Belangrijk is een systeem te gebruiken met internationale certificering. Zo heb je altijd wereldwijde rechtsgeldigheid! 

Wil je alle stappen nalezen en meer weten over welke eisen je moet stellen aan jouw document management solution? Download dan hier dit handige stappenplan en kies de oplossing die voldoet aan jouw eisen.  

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Digitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  Grip op Microsoft Office 365 groepen: van wildgroei naar controle

Microsoft Office 365 is hét fundament voor een moderne online werkplek. Maar de vrijheid die deze clouddienst biedt, vraagt ook naar een goede organisatie. De informatievoorziening kan snel uitgroeien tot een chaotische wirwar van documenten en mappen. Hoe tem je deze wildgroei? Deze whitepaper legt uit welke stappen je moet ondernemen om weer structuur aan te brengen en te behouden op lange termijn.

Lees verder

Digitalisering :  De keerzijde van IoT-toepassingen: security

Steeds meer IoT-toepassingen vinden hun weg naar ons dagelijkse leven. Leuk, want ze kunnen ons leven een stuk makkelijker maken. Ook voor bedrijven biedt het kansen. De verzamelde data helpt ons bij het maken van datagedreven beslissingen. Maar besteden we in deze IoT-gekte wel altijd evenveel aandacht aan onze privacy? Zijn alle die handige IoT-toepassingen wel even veilig?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.