Aan de slag met verbetermanagement

Projectmatig verbetermanagement, zien doet geloven

Projectmatig verbetermanagement, zien doet geloven

Door stapsgewijs verbeteringen te realiseren ontstaat een inspirerende cascade van veranderingen. Het ene succesvolle verbeterproject initieert ook vaak het volgende project. In dit artikel wordt verbetermanagement volgens de Sensus-methode beschreven. Deze methode staat voor een projectmatige aanpak waarin veranderingen stap voor stap worden gerealiseerd.

KOOR methodiek
Om verbeterprocessen te structureren is er een methodiek ontwikkeld, genaamd ‘KOOR’. KOOR staat voor keuze, oorzaak, oplossing, resultaat. Dit zijn de vier ‘eindproducten’ van de vier fasen van een verbeterproject.

Download het artikel
Download het volledige artikel en lees meer over projectmatig verbetermanagement met de KOOR methodiek.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Uitgangspunten bij het bepalen van de visie

Processen beschrijven kan relatief eenvoudig zijn. Er moet worden gewaakt voor valkuilen die ontstaan doordat sommige dingen zeer vanzelfsprekend zijn geworden. Lees nu deel 1 uit de serie whitepapers waarin de drie uitgangspunten worden uitgelegd en met welke valkuilen de organisatie rekening dient te houden.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.