Aandachtspunten uitbesteden salarisadministratie

Complexe salarisadministratie uitbesteden is slim

Complexe salarisadministratie uitbesteden is slim

Een van de meest (on)zichtbare processen in organisaties is salarisverwerking. Onzichtbaar omdat de meeste medewerkers geen weet hebben van de complexiteit. Steeds veranderende regelgeving maakt de administratie ervan ook niet eenvoudig. En het wordt ineens zichtbaar op het moment dat een medewerker niet op tijd of onjuist salaris ontvangt.

Het voeren van een efficiënte HR- en salarisadministratie behoort misschien niet tot een kernactiviteit, maar maximale kwaliteit en continuïteit is wel een randvoorwaarde. Organisaties hebben echter niet altijd dat aantal medewerkers om een eigen salarisadministrateur te verantwoorden. Dan kan het slim zijn om de salarisafhandeling uit te besteden.

Salarisadministratie kan steeds complexer worden met nieuwe regelgeving en uitbreidingen op bestaande regelgeving. Denk aan bijvoorbeeld WW-premies, zorgverzekeringen, kilometervergoedingen, overwerk, verlof en uitruilmogelijkheden van salariscomponenten. In dit soort situaties is het prettig om de expertise aan een vakkundige partij uit te besteden.

In de paper ‘Aandachtspunten – Uitbesteden salarisadministratie’ is voor u in een duidelijk overzicht op een rij gezet waaraan u allemaal aan moet denken bij het voeren van een salarisadministratie. Download deze paper vandaag nog en u bent op de hoogte van de mogelijkheden van het uitbesteden van uw salarisadministratie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.