Aansprakelijk voor fouten in (open source) software, of toch niet?

Aansprakelijk voor fouten in (open source) software, of toch niet?

Aansprakelijk voor fouten in (open source) software, of toch niet?

In mei 2009 werd een voorstel gelanceerd om consumenten dezelfde basisrechten te geven bij de aanschaf van digitale producten als bij een fysiek product. De Business Software Allicance stelde dat software niet gelijkgesteld kan worden aan een fysiek product. Software is een dynamisch product waar veel afhankelijkheden gelden.

De meeste open source licenties bevatten een “as is” clausule waardoor geen enkele garantie voor de werking van de software wordt gegeven. Daarnaast bevatten open source-licenties meestal ook clausules waarmee de aansprakelijkheid voor schade wordt uitgesloten.

Lees het gratis volledige artikel waarin antwoord wordt gegeven op de vraag of er sprake is van ongelijkheid tussen een broodrooster en (open source) software. Aan de hand van een praktijkcase wordt het antwoord op deze centrale vraag toegelicht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.