Advances in business agility

Flexibele bedrijfsvoering dankzij Social Technology

Flexibele bedrijfsvoering dankzij Social Technology

In de whitepaper ‘Advances in business agility’ staat Sociale Technologie centraal. De kansen en mogelijkheden die Sociale Technologie biedt worden in dit whitepaper uitgebreid behandeld.

De markt is continue in beweging. Bedrijven kunnen daarop inspelen door de komst van ‘mobiel’ en ‘social’ computing zorgen voor nieuwe mogelijkheden voor bedrijven. Hierdoor kunnen oudere en vertragende technieken worden losgelaten.

Klanten kunnen beter worden bediend wanneer gebruik gemaakt wordt van nieuwe technologie als ‘Social’ en ‘Mobile’. Tijdens onderzoek onder vooraanstaande bedrijven bleek dat 86% bezig is met de implementatie van nieuwe technologie en dat 73% al gebruik maakt van nieuwe technologie voor interactie met klanten en partners.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin de kansen die nieuwe technologie zoals Social en Mobile bieden uiteengezet worden. Daarnaast worden enkele producten benoemd die organisaties kunnen helpen bij het adopteren van deze nieuwe strategie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom MobiliteitBusiness Proces ManagementSocial Media bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mobiliteit :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Mobiliteit :  Moderne werkplek zorgt in 4 stappen voor meer productiviteit

Een moderne, digitale werkplek is dé garantie voor een productievere organisatie tegen lagere kosten. Maar hoe ziet deze werkplek eruit en hoe zorgt u ervoor dat deze aansluit bij uw werknemers? In de whitepaper leest u waar een werkplek aan moet voldoen en hoe u deze stap voor stap inricht. Doe uzelf en uw collega’s een plezier en lees snel verder.

Lees verder

Social Media :  Campagne management en Social Media

Welke organisatie gebruikt tegenwoordig geen Social Media? Social Media is het nieuwe communiceren geworden. De interactie tussen klant en organisatie. Deze whitepaper gaat in op de inzet van Social Media in de organisatie. Verder gaat de whitepaper verder in op het opbouwen van een klantrelatie.

Lees verder

Social Media :  Social CRM wordt volwassen

Social CRM is een trend wat steeds meer begint te spelen bij organisaties. Door het toenemend gebruik van Social Media worden klanten steeds slimmer en daarmee voorbereid en georganiseerd. Social CRM geeft een bedrijf de strategie en middelen om beter in te spelen op de wensen van de klant. Lees alles over Social CRM in deze whitepaper waarin op elke specifiek onderdeel uitgebreid wordt behandeld.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.