Altijd actueel inzicht in projecten met SharePoint 2013

Efficiënt projecten beheren in uw organisatie

Efficiënt projecten beheren in uw organisatie

Hoe kan een organisatie projecten succesvol beheren? Veel organisaties houden zich bezig met deze vraag. Projecten gaan gepaard met veel klant- en opdrachtgerelateerde informatie. Deze informatie is in de vorm van documenten, afspraken, taken, deadlines, etc. Dit is de basis voor samenwerking aan een gewenst projectresultaat. Voor het slagen van het project is het erg belangrijk dat iedereen de juiste en meest actuele informatie heeft.

Huidige ontwikkelingen
Effectief en efficiënt projecten beheren is een steeds belangrijker aspect in elke organisatie. Dit kan zijn met collega’s onderling, maar ook met klanten en derde partijen. Een andere ontwikkeling is het Het Nieuwe Werken. Altijd en overal beschikbaarheid over projectinformatie, ook buiten kantoor en kantoortijden. Het Nieuwe Werken vraagt om een systeem waarbij projectinformatie centraal wordt opgeslagen en ontsloten.

De huidige uitdagingen

  • Geen goede ICT-ondersteuning
  • Geen overzicht van projecttaken en verantwoordelijkheden
  • Het niet kunnen vinden van projectdocumenten
  • Het beheer van de verschillende versienummers van projectdocumenten
  • Het gebrek aan een goed faciliterend systeem

SharePoint 2013
Om het beheren van projecten volledig op maat te maken kan er gebruik worden gemaakt van een projectenportaal. Dit kan vanaf nul opgebouwd worden met bestaande SharePoint-onderdelen.  Enkele functionaliteiten die een projectenportaal kan bezitten zijn:

  • Delen van documenten
  • Projectplanning
  • Projectrapportages
  • Toegang voor externen

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Efficiënt projecten beheren in uw organisatie’ waarin dieper wordt ingegaan op de bovenstaande punten. Deze whitepaper richt zicht op de ontwikkelingen op het gebied van projectbeheer. Het schetst de actuele uitdagingen op het vlak van het beheer van de projectinformatie en er is aandacht voor de gevolgen op de projectsamenwerking.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Project ManagementSharePoint 2013 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Project Management :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.