Analytics maturity: haal meer uit big data

Grow your analytics maturity

Grow your analytics maturity

De hoeveelheden data groeien bij veel bedrijven voortdurend. Steeds meer bedrijven zien de voordelen in van het verzamelen van deze big data. Het belangrijkste uitgangspunt van het gebruiken van big data is wat en hoe snel er iets met de data gedaan wordt. Het belangrijk dat de informatie uit het verleden en heden goed worden begrepen, om vervolgens een voorspelling voor de toekomst te kunnen doen. Hooe ver een organisatie hierin gevorderd is geeft aan of alle informatie wordt benut.

Analytics maturity haalt meer waarde uit data

Analytics maturity wordt gebruikt om in een aantal stappen zoveel mogelijk waarde uit de verzamelde analytics te halen. Het laat zien hoe verzamelde data kan uitgroeien tot waardevolle informatie. De analytics maturity wordt in 6 stappen uiteengezet:

  • Meten
  • Diagnose stellen
  • Voorspellen en optimaliseren
  • Operationeel maken
  • Automatiseren
  • Transformeren

In 6 stappen data waardevoller maken

Download de whitepaper “Grow Your Analytics Maturity” voor meer informatie over de zes stappen en wat ze kunnen betekenen voor uw bedrijf. De zes stappen worden een voor een behandeld en verder toegelicht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieBusiness AnalyticsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Wat leren we van cloud-migraties?

Wie midden in een cloud-migratie zit, of overweegt om te migreren naar de cloud, doet er goed aan om de ervaringen van anderen mee te nemen in het traject. Want je hoeft helemaal niet dezelfde fouten te maken als degenen die je voorgingen. Onderzoeksbureau Forrester Consulting verzamelde enkele lessons learned en geeft een aantal belangrijke aanbevelingen voor een succesvolle cloud-migratie.

Lees verder

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

Business Analytics :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.