Apps laten maakindustrie slimmer werken

Verbind de werkvloer met de organisatie

Verbind de werkvloer met de organisatie

We zijn tegenwoordig altijd en overal connected en downloaden steeds vaker apps om sneller zaken te regelen of op te zoeken. Want met een app maak je in een paar swipes geld over na een avond uit met vrienden of regel je zo een taxi naar huis. De mogelijkheden zijn eindeloos, daarom is het vreemd dat medewerkers op de werkvloer vaak digitaal niet verbonden zijn met de rest van de organisatie. Deze whitepaper laat zien hoe apps de hele organisatie verbindt en de productiviteit van alle medewerkers verhoogt.

Waar liggen de kansen?

Niet iedere medewerker in de organisatie heeft een vaste werkplek en toegang tot een desktop of laptop. Door medewerkers toegang te verlenen tot veilige bedrijfsapps op hun eigen telefoon of bedrijfstelefoon bied je hen een nieuwe manier van werken aan. Zo kan je nieuwe tools ontwikkelen die hen helpen bij specifieke werkzaamheden of geef je iedereen met een app toegang tot data uit je ERP. Waar liggen nu precies de grootste kansen bij het inzetten van apps? Denk aan:

  1. Verbeteren van processen
  2. Betere en efficiëntere service op locatie
  3. Verbeteren van communicatie
  4. Meer inzicht verkrijgen in managementdata
  5. Applicatie-rationalisatie

We lichten alvast kort toe hoe je met apps de communicatie binnen de organisatie kan verbeteren.

Het schaduw-IT gevaar

Productiemedewerkers of medewerkers in een magazijn zijn vaak de laatste medewerkers in de organisatie die geen e-mailaccount van de zaak hebben. Hierdoor voelen ze zich vaak niet zo verbonden met de rest van het bedrijf. Om toch sneller met elkaar te communiceren over roosters of issues op de werkvloer worden al heel snel onofficiële WhatsApp-groepen ingericht. Goed bedoeld, maar als bedrijf heb je dit liever niet. Want wie is verantwoordelijk voor de content die gedeeld wordt in de groep? Liever zorg je voor een goedgekeurde bedrijfsapp die net zo handig en laagdrempelig is als de consumenten IT.

Download nu deze whitepaper en ontdek de 5 manieren waarop bedrijfsapps de maakindustrie veranderen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieCloud Computing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Kenniscyclus: Aan de slag met data en AI

In toenemende mate spelen data en kunstmatige intelligentie een sleutelrol binnen de organisatie. Zo interpreteren programma’s zelf teksten om beslissingen te nemen en helpen bots voortaan onze klanten. Maar voor de organisatie aan de slag kan met AI-projecten, is het belangrijk om de basis van dit alles op orde te hebben: de data.

Lees verder

Visie :  Hoe ziet informatiemanagement eruit in een virtuele wereld?

Welke invloed heeft de verregaande digitalisering van onze samenleving op informatiemanagement? Zo heeft de overheid niet langer het monopolie op informatie. De verwachtingen van de burgers over de positie en rol van de overheid en het bedrijfsleven veranderen. In dit e-boek ontdek je aan de hand van 3 hoofdstukken de verschillende visies van digitalisering van het werk, de mens en de samenleving.

Lees verder

Cloud Computing :  Heb jij social intranet keuzestress?

Kiezen voor een social intranet is kiezen tussen maatwerk en standaardoplossingen. Wat moet je kiezen? Wat werkt voor jouw organisatie? Om jou te helpen met deze keuzestress zet deze whitepaper 11 voor- en nadelen van een standaardoplossing op een rij. Zo weet je al heel snel of dit voor jouw organisatie een optie is.

Lees verder

Cloud Computing :  Maak kennis met de digitale werkplek van de toekomst

De digitale ontwikkelingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de moderne werkplek. Want voor je het weet is AI alomtegenwoordig en is mixed reality niet meer weg te denken uit onze werkomgeving. Spijker jouw kennis bij en ga aan de slag met deze praktische whitepaper.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.