Artikelen Schrijven voor Leadgeneratie

De boodschap afstemmen op de doelgroep

De boodschap afstemmen op de doelgroep

Bij het verzamelen van de content voor een leadgeneratie campagne is de doelstelling altijd om de bezoeker zodanig te interesseren dat hij of zij bereid is om meer van zichzelf kenbaar te maken, in ruil voor meer informatie. Deze informatie moet dus in eerste instantie waarde hebben voor de lezer.

Er zijn drie verschillende soorten content die een bedrijf kan aanbieden naar de klant:

  • Attenderende content
  • Informerende content
  • Stimulerende content

Download geheel vrijblijvend de whitepaper over “Artikelen schrijven voor leadgeneratie” waarin de bovenstaande punten verder uiteen worden gezet. Verder is te lezen hoe een contentplan van waarde kan zijn.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Online Conversie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Conversie :  IT Leadgeneratie Benchmark

Leadgeneratie wordt steeds belangrijker in onze alsmaar digitaliserende wereld. IT-aanbieders worstelen met de vraag hoe ze zich het beste in de kijker kunnen spelen bij inkopers op individueel – tot directieniveau. In een uitgebreid benchmarkonderzoek is de IT-marketing van circa honderd Microsoft partners onder de loep genomen, waarbij een wel heel bijzondere onderzoeksmethodiek is gebruikt.

Lees verder

Online Conversie :  Data van websitebezoekers omzetten in omzet

Elke B2B-organisatie analyseert op zijn eigen manier websitebezoek. Tot in detail via Google Analytics of pas als er een potentiele lead is. Hierdoor blijven veel kansen liggen. Hoe kunt u een hoger rendement genereren met informatie uit websitebezoek? Lees in deze whitepaper meer over de stappen in het koopproces, wat het rendement is en welke tools u kunt inzetten. Daarmee kunt u uw B2B-omzet verhogen.

Lees verder

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.