B2B-leadgeneratie: zo laten bedrijven hun verkoop stijgen

De Nationale B2B Leadgeneratie Benchmark 2017

De Nationale B2B Leadgeneratie Benchmark 2017

De economie trekt aan en dat biedt bedrijven kansen om te groeien. Toch lukt het ze lang niet allemaal om hun verkopen te laten stijgen. Wat doen succesvolle marketeers en salesmanagers beter? Dat blijkt uit de zevende Nationale B2B-Leadgeneratie Benchmark 2017 die voornamelijk werd gehouden onder bedrijven in de ICT en de zakelijke dienstverlening. Wat zijn de inzichten van 200 ondervraagde marketingmanagers, algemeen directeuren en salesmanagers?

Zo maken bedrijven van B2B-leadgeneratie een succes

In het uitgebreide rapport staat wat u kunt u leren van succesvolle B2B-marketeers en verkoopmanagers bij het genereren en converteren van leads. Wat zijn de motoren achter groei? Welke onderdelen van de marketing- en verkoopmix kunt u verbeteren? Hoe ver is zakelijk Nederland in de ingebruikname van technieken en methoden als marketing automation, contentmanagement en account based marketing? Een greep uit de behandelde onderwerpen:

  • Aanpak en organisatie: Hoe benaderen bedrijven hun klanten? En welke manieren zijn succesvol? Welke prioriteiten staan op de directieagenda van uw organisatie voor 2017?
  • Drivers voor groei: Als het genereren en converteren van leads effectief en efficiënt gebeurt, kan een bedrijf sneller groeien dan de markt. De vier belangrijkste drivers die hierbij een rol spelen.
  • Growth hacking: De nieuwe weg naar exponentiële groei: Growth hacking versnelt de groei door processen schaalbaar, herhaalbaar en voorspelbaar te maken. Een voorbeeld is Netflix – deze online streaming video dienst onderzoekt continu aan welke series kijkers behoefte hebben.
  • Methoden en technologieën: Gestructureerd werken aan goede verhalen met marketing automation. Het proces van leadgeneratie en conversie laat zich steeds verder automatiseren, ook in B2B. Dat geldt zowel voor het genereren van leads als voor het bewerken van prospects en het verhogen van de conversieratio.
  • Groei en conversiebenchmark: Hoe effectief is het traject van lead naar order? Welke kanalen en middelen zijn belangrijk voor het verkrijgen van bereik en de eerste conversie?

Is uw bedrijf klaar voor exponentiele groei?

Wilt u weten of uw bedrijf klaar is voor exponentiële groei? Via de volwassenheidsmatrix kunt u nagaan waar u staat in vergelijking met andere bedrijven. Via dit handig overzicht kunt u zien of uw strategie, structuur, mensen en middelen op een efficiënte manier met elkaar in verbonden zijn.

Lift ook mee met de economische groei

Naast de uitkomsten van de honderden enquêtes treft u in het deze 44 pagina’s tellende interviews aan met experts en duiding bij trends en marktontwikkelingen binnen B2B-leadgeneratie. Wilt u weten hoe u succesvol bestaande klanten bindt en nieuwe klanten werft? Download dan De Nationale B2B Leadgeneratie Benchmark 2017 en verzilver ook de economische groei.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom B2B bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

B2B :  4 distributie-tips voor succes

Amazon is niet alleen de online winkel voor consumenten, ook de B2B-markt heeft het voor een groot gedeelte in handen. Wat is de succesformule van dit alles-in-één bedrijf? Distributeurs kunnen door de kunst af te kijken en tegelijk hun eigen koers te voeren de concurrentie aftroeven. Hoe? Dat lees je hier.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.