Beeldbank op SharePoint?

Een beeldbank op SharePoint: 5 scenario’s

Een beeldbank op SharePoint: 5 scenario’s

Beeldbestanden zijn vaak een vreemde eend in de bijt bij het inrichten van een digitale werkplek op basis van SharePoint. Bij beeldbestanden gaat het om foto’s, (ontwerp)tekeningen en video’s. Is het mogelijk om beeldbestanden net zo makkelijk vindbaar te maken als bijvoorbeeld tekstbestanden? Zonder al te grote investeringen in opslagcapaciteit en beheerlast?

Deze whitepaper beschrijft waarom beeldbestanden een aparte behandeling verdienen bij het inrichten van een DMS op SharePoint. Wat zijn de redenen om afzonderlijk te kijken naar beeldbestanden bij het inrichten van een DMS op SharePoint? Hieronder drie redenen:

  1. Beeldbestanden zijn alleen te indexeren door middel van metadata.
  2.  De omvang van het bestand kan groot zijn.
  3. Grote opslag capaciteit.

Deze whitepaper gaat in op 5 verschillende scenario’s die gebruikers en beheerders in staat stellen om te gaan met grote bestanden en beeldmateriaal binnen een SharePoint omgeving. Hieronder lichten we één scenario uit:

Scenario 1: fileshare ontsluiten via zoeken op SharePoint.

Scenario 1 is de meest laagdrempelige technische oplossing.  Hierbij is het mogelijk om de netwerkschijven met grote bestanden/beeldmateriaal te ontsluiten door middel van de zoekmachine van SharePoint. In de praktijk houdt dit in dat er één of meerdere specifieke netwerkschijven worden ingericht voor het opslaan van beeldmateriaal. Via de Windows verkenner kunnen de bestanden worden opgeslagen. Deze bestanden kunnen  terug gevonden worden op  bestandsnaam, datum of locatie.

Voordeel: Het is een eenvoudige oplossing zonder dat er aanpassingen nodig zijn aan de infrastructuur en inrichting (afgezien van een eventuele aanpassingen in/opschaling van de zoekmachine).

Nadeel: De beeldbestanden zijn hoogst waarschijnlijk niet geclassificeerd met eigenschappen (zoals grootte of onderwerp).

Download de whitepaper
Bent u nieuwsgierig geworden naar de andere 4 scenario’s? Download hier vrijblijvend de volledige whitepaper!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom SharePoint 2013 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.