Beheer mobiliteit voor grote ondernemingen

Mobiel met de Executive Checklist

Mobiel met de Executive Checklist

Mobiele apparaten worden steeds meer gewild bij consumenten en ook zakelijke gebruikers zijn erg enthousiast om het te gebruiken als medium om mee te leren, handelen en delen. Bedrijven investeren hierdoor graag in de toekomst. Deze nieuwe mobiele ontwikkelingen zijn nieuwe kansen voor de organisatie. Medewerkers zijn vaak productiever en gelukkiger wanneer mobiele toegang tot e-mail, apps en gegevens mogelijk is via een smartphone of tablet.

Uit onderzoek van Aberdeen komt ook naar voren dat organisaties hun workflow verbinden met mobiele apparaten. Veel organisaties maken toch niet de keuze voor Bring Your Own Device door de beveiliging. CSO Magazine maakte recentelijk bekent dat 17% van de organisaties wel eens te maken heeft gehad met een lek in de mobiele beveiliging.

Mobiele beveiligingsproblemen
Mobiele beveiligingsproblemen kunnen variëren van het instellen van wachtwoorden tot het versleutelen van apparaten. Hierbij staat gegevenslekken bovenaan de lijst met mobiele problemen. Veel mobiele apparaten hebben niet alleen meer contact met het zakelijke netwerk, maar ook met allerlei verschillende apps en content. Met de gegevenslekken in het achterhoofd, is het voor elke organisatie belangrijk om alle mobiele apparaten goed en veilig te beheren.

De mobiele executive checklist

 • Apparaatoverwegingen
  Bedrijfsdoelen, apparaatvrijheid t.o.v. apparaatsamenhang en BYOD t.o.v. zakelijk eigendom.
 • Gebruikersoverwegingen
  Mobiele enablement en toelating, wie betaalt voor BYOD? Aantal apparaten per gebruiker.
 • App-overwegingen
  Welke apps laat u toe? Hoe gaat u apps beveiligen? Mobiele zakelijke mogelijkheden.
 • Gegevensoverwegingen
  Wat zijn de regels omtrent gegevens? Risico van gegevenstoegang.
 • Beleidsoverwegingen
  Compliancenormen, privacy en globale overwegingen, mobiele contract van de werknemer.
 • Beveiligingsoverwegingen
  Apparaat, gebruiker en app-compliance, gegevensbeveiliging, controleren van bedreigingen.
 • Schaalbaarheid en overwegingen bij hoge beschikbaarheid
  Uptime, bedrijfsgroei, kosten van de schaalbaarheid.
 • Service-overwegingen
  Telecomkosten, ondersteuning op afstand, self-service van de werknemer.

Download de whitepaper
Hoe kunt u er voor zorgen dat er geen gegevenslek ontstaat bij u in de organisatie? Hoe blijven de beveiligingsproblemen zo minimaal mogelijk? Bekijk in de whitepaper de volledige checklist voor succesvolle mobiele organisatie! Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom OrganisatiecultuurMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatiecultuur :  Strijd tegen vergrijzing op de werkvloer

De verwachting is dat in 2040 de helft van de bevolking uit 65-plussers bestaat. Een uitdaging voor organisaties die ook in de toekomst relevant willen blijven. Hoe dragen we de kennis van deze professionals over naar de jongere generaties? En hoe binden we dit jonge talent aan onze organisatie? Lees het hier.

Lees verder

Mobiliteit :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Mobiliteit :  Moderne werkplek zorgt in 4 stappen voor meer productiviteit

Een moderne, digitale werkplek is dé garantie voor een productievere organisatie tegen lagere kosten. Maar hoe ziet deze werkplek eruit en hoe zorgt u ervoor dat deze aansluit bij uw werknemers? In de whitepaper leest u waar een werkplek aan moet voldoen en hoe u deze stap voor stap inricht. Doe uzelf en uw collega’s een plezier en lees snel verder.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.