Betaalbare en kundige IT’ers gezocht

Hoe vang je het tekort aan IT’ers op?

Betaalbare en kundige IT’ers gezocht

Voor hoogopgeleide IT’ers zijn het gouden tijden. Recruiters en headhunters proberen je te verleiden met een hoger salaris, nog betere voorwaarden en een hippe werkplek. Je hoeft niet eens zelf op zoek te gaan, bedrijven weten jou te vinden! Maar ben je als IT-manager of HR-medewerker op zoek naar IT-talent voor jouw organisatie? Dan is het een ander verhaal. Die gemotiveerde en hoogopgeleide IT’ers worden namelijk voor jouw neus weggekaapt door grote techbedrijven of hippe start-ups. En ondertussen blijft die vacature openstaan. Hoe ga je hiermee om?

De wijzen uit het Oosten

IT-talent in huis halen blijkt dus lastig, maar er moet iets gebeuren wil je onderneming blijven groeien. Werk blijft liggen, daarom is het tijd om snel een oplossing te vinden voor deze prangende situatie. Steeds meer bedrijven kijken richting het oosten om de juiste mensen in huis te halen. Want terwijl we hier jongeren nog warm moeten maken voor IT-opleidingen, ligt de focus in Azië al veel langer op IT en IT-opleidingen. Daar is talent dus in overvloed aanwezig.

Outsourcing biedt een helpende hand

Het is een logisch gevolg dat meer bedrijven de weg vinden richting buitenlandse kennis om het werk in eigen land gedaan te krijgen. Wanneer je op zoek gaat naar mogelijkheden, zal je zien dat er legio opties zijn. Wij zetten alvast de bekendste vormen van IT-outsourcing op een rij:

  • Detachering
  • Out-tasking
  • Standaard outsourcing
  • Offshoring of nearshoring
  • Shared service centrum

Wil je meer weten over deze verschillende varianten? Wat moet je zelf doen om outsourcing succesvol in te zetten? Dat kom je te weten in deze whitepaper!

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

E-ngineers

Wij ontwerpen hedendaagse systemen en optimale IT-architecturen die speciaal zijn gemaakt om aan jouw behoeften en ambities te voldoen!

Profiel E-ngineers ›
 
 

Downloaden: Betaalbare en kundige IT’ers gezocht

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.