Betere producten dankzij IoT

Aan de slag met de 4 basis bouwstenen

Aan de slag met de 4 basis bouwstenen

Het Internet of Things (IoT) is op dit moment dé hype, waarop veel bedrijven willen inspringen. Omdat alle apparaten via internet met elkaar verbonden zijn en data uitwisselen, reageren ze op elkaars data. Hierdoor ontstaat een slimme, efficiënte keten. Wat zijn de basis bouwstenen van IOT? En hoe kunt u ermee aan de slag?

4 Basis Bouwstenen van IoT

In deze paper met verschillende praktijkvoorbeelden komen de basis bouwstenen van IOT uitgebreid aan de orde:

 1. Data: motor van de voorsprong
  Het startpunt van elk IoT-traject is data. Data is de eerste én belangrijkste pijler van digitalisering en de nieuwe heilige graal voor nieuwe businessmodellen
 2. Sensoren goedkoper, kleiner en bereikbaarder dan ooit
  Doordat sensoren de afgelopen decennia veel goedkoper en kleiner zijn geworden, is het gemakkelijker geworden om allerlei gegevens te meten.
 3. Slimmere netwerken verbinden altijd en overal, onder alle omstandigheden
  Al deze data moet opgestuurd kunnen worden naar de centrale database en een tool die de analyse maakt.
 4. De public cloud maakt data verzamelen sneller en goedkoper
  Data komt overal vandaan. Dankzij cloud-computing kan het centraal en gemakkelijk op een snel schaalbare database verzameld worden.

Download deze praktische whitepaper als inspiratie om na te denken hoe u uw eigen producten en diensten kunt verbeteren met behulp van het 'Internet of Things'.

 

 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom TrendsInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Trends :  Dit zijn de CRM- en marketing trends anno 2018

Het aantal manieren om CRM wel of niet succesvol aan te pakken is gelijk aan het aantal organisaties dat CRM inzet. De afgelopen maanden hebben experts zich gebogen over de meest praktisch toepasbare trends in het CRM- en marketing domein anno nu. 9 van deze trends kunt u lezen in deze whitepaper.

Lees verder

Innovatie :  Strijd tegen vergrijzing op de werkvloer

De verwachting is dat in 2040 de helft van de bevolking uit 65-plussers bestaat. Een uitdaging voor organisaties die ook in de toekomst relevant willen blijven. Hoe dragen we de kennis van deze professionals over naar de jongere generaties? En hoe binden we dit jonge talent aan onze organisatie? Lees het hier.

Lees verder

Innovatie :  Hoe Azure u helpt de digitale transformatie te realiseren

Er zijn al veel markten in een mum van tijd op z’n kop gezet door disruptieve spelers. Om in de toekomst bestaansrecht te hebben, kunnen organisaties niet meer alleen focussen op het leveren van een goede dienst of product. Bedrijven moeten informatie-gedreven worden en zijn gedwongen digitaal te transformeren. Lees hoe Microsoft Azure u helpt deze weg in te slaan.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.