BICC: zo zet u er één op in uw organisatie

Op weg naar een slimme organisatie

Op weg naar een slimme organisatie

Een Business Intelligence Competency Center (BICC) is een belangrijke ondersteuning voor Business Intelligence (BI) binnen de organisatie. Een team met diverse vaardigheden die bij het maximaliseren van een BI investering kunnen helpen.

 

Wat levert een BICC op?

Enkele voordelen van een Business Intelligence Competency Center zijn:

  • Evaluatie van BI-tools
  • Het onderhouden en uitrollen van de BI-tools
  • Besparing bij het gelijktrekken van datadefinities
  • De kosten van training

Hoe zet u een BICC op?

De eerste taak voor het BICC team is een BI-audit. In deze audit moeten onder andere de volgende vragen aan de orde komen:

  • Welke BI systemen hebben zijn er in de organisatie?
  • Welke bronsystemen zijn er in de organisatie?
  • Hoeveel gebruikers zijn er van elk BI platform?
  • Hoeveel rapporten lopen er in elk systeem?

Benieuwd naar meer vragen die gesteld kunnen worden in een BI audit? U leest ze in deze whitepaper.

Op naar een slimme organisatie

Deze whitepaper gaat ook dieper in op wat een Business Intelligence Compentency Center precies is, waarom het een must is voor uw organisatie en welke uitdagingen erbij komen kijken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.