Big data analytics: kansen en uitdagingen

The disruptive power of big data

The disruptive power of big data

Big data gaat over een hoeveelheid data dat een traditioneel IT-systeem niet meer kan opslaan, beheren en verwerken. Hierbij gaat het er niet om dat de datagroei de technologiegroei overtreft. Door de fundamentele verschillen in big data is er een andere aanpak vereist. Onderzoeksbureau Gartner omschrijft de big data analytics trend aan de hand van de 3 v’s:

  • Volume – de hoeveelheid data aanwezig
  • Velocity – de snelheid waarmee de data is ontstaan en verwerkt moet worden
  • Variety – het scala van verschillende data sources en formaten.

Steeds meer organisaties proberen voordeel te halen uit big data en informatiemanagement. Het risico als je dit niet doet is dat de concurrentie een inhaalslag maakt.

Lees in deze whitepaper meer over de big data revolutie, wat big data is, welke kansen big data kan creëren en welke uitdagingen op gelet moeten worden. Waarom is data zo belangrijk?

Big data analytics: een nieuwe aanpak voor big data
Veel big data komt tegenwoordig in grote volumes uit nieuwe bronnen. Dit kan bestaan uit geïntegreerde bedrijfsdata, web 2.0 en socia media, sensoren, publieke databronnen etcetera. Meer over deze data kunt u lezen in de volledige whitepaper. Al deze databronnen zijn bruikbaar voor bedrijven. Wat komt er uit deze data? Hoe kan een organisatie big data nog beter inzetten en zo de activiteiten nog efficiënter maken?

Big data uitdagingen
Uitdagingen op het gebied van big data kunnen op verschillende niveaus voorkomen. Het verzamelen, opslaan en analyseren van big data zorgt ook voor nieuwe uitdagingen, zowel voor IT-organisaties als managers. Traditionele data warehouses en BI systemen hebben niet geholpen om meer waarde uit big data te halen. Hoe komt dit? In de whitepaper staan een aantal uitdagingen op een rij die hier van invloed op zijn.

Kom meer te weten over big data analytics in de volledige whitepaper. De whitepaper geeft een aantal concrete handvatten voor verbetering, gaat in op de uitdagingen van big data en een mogelijke IT-oplossing om beter met big data om te gaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.