Big data comes of age

Met big data helder zicht op bedrijfssituatie

Met big data helder zicht op bedrijfssituatie

Het is zonde om de grote hoeveelheden data die bedrijven dagelijks creëren onbenut te laten. Met Big Data-analyse zijn al die gegevens in waardevolle data om te zetten. Met de gegenereerde inzichten op zak kan men bepalen of de bedrijfsstrategie moet worden aangepast of niet.

Het is opvallend om te zien hoe snel big data de afgelopen jaren door het bedrijfsleven is omarmd. Dat geeft zeker de kracht, de mogelijkheden en het belang ervan aan. Een aantal factoren jaagt de groei van Big Data in het bedrijfsleven duidelijk aan:

  • Beschikbaarheid van volwassen en krachtige applicaties
  • Snelle economische veranderingen: de kostprijs gaat omlaag
  • Technologische verbeteringen. De Wet van Moore geldt nog steeds en we doen ons voordeel er mee
  • Aanboren van nieuwe waardevolle databronnen

Bedrijven die aan de slag zijn gegaan met Big Data roemen de mogelijkheden om in real-time te kunnen beschikken over informatie. In de retailbranche zien we dat met directe prijsoptimalisaties op de winkelvloer of in de e-shop en de financiële wereld zet big data-analyse succesvol bij fraudedetectie.

In de whitepaper ‘Big Data Comes of Age: Shifting to a Real-time Data Platform’ leest u meer over de mogelijkheden die Big Data voor u kan betekenen. Download deze vandaag nog!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI ToolsSelf Service BILearning Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Self Service BI :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Self Service BI :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Learning Analytics :  BI-trends: een overzicht van 2017

De wereld verandert razendsnel door technologie en business trends. Dit komt door alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop we omgaan met BI. In deze whitepaper staan we stil bij de belangrijkste BI-trends van 2017. Lees snel verder!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.