Big Data: van inzichten naar actie

Big Data Analytics: Turning Insight Into Action

Big Data Analytics: Turning Insight Into Action

Het omzetten van data naar inzichten naar actie is de kern van Business Intelligence (BI). Business Intelligence heeft echter een flinke transformatie doorgemaakt door de komst van grote hoeveelheden data. Deze gestructureerde data en ongestructureerde data noemen we Big Data. Big Data kan door organisaties worden gebruikt om nuttige informatie uit te halen. Het verkrijgen van nuttige informatie gaat gepaard met enkele uitdagingen zoals het ophalen, opslaan en toegang krijgen tot deze Big Data.

Eén platform voor inzichten uit alle data

De informatie uit Big Data kan op verschillende manieren worden gebruikt. Als een telecomprovider locatiegegevens nodig heeft zal dit vaak realtime betreffen. Als het doel is om gebruikerspatronen te onderzoeken zijn realtime gegevens niet nodig. Een robuust platform is nodig om gegevens door elkaar heen te kunnen gebruiken. Het gebruikte platform dient om te kunnen gaan met alle soorten gestructureerde- en ongestructureerde data. Op deze wijze kunnen inzichten worden gegenereerd, kansen worden benut en kan er actie worden ondernomen op basis van de geanalyseerde data.

Big Data trends

Door de komst van Big Data is de uitdaging met betrekking tot Business Intelligence (BI) flink veranderd. De volgende trends zijn te ontdekken:

  • Volume van data
  • Variantie aan data
  • Snelheid van verzamelen van data

Download de whitepaper

Download de whitepaper waar dieper wordt ingegaan op hoe organisaties het gebruik van een UDA (Unified Data Architectuur) kunnen combineren met complexe event processing software om vooruitstrevend te zijn in het Big Data tijdperk.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI TrendsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Big data :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.