Big data voor MKB-bedrijven: de voordelen op een rij

Re-energising your business with big data

Re-energising your business with big data

Big data is momenteel een ‘hot topic’, maar wat zijn big data eigenlijk? En waarom zouden kleine en middelgrote bedrijven hier ook interesse in moeten tonen? Big data gaat zowel over de omvang van de informatie als de snelheid waarmee we het maken. Momenteel kost het ons twee dagen wat voorheen 20000 jaar koste. De snelheid waarmee we data genereren zal de komende jaren verdrievoudigen. De bedrijven die er gebruik van maken presteren beter en blijven de concurrentie voor met 20 procent. Ook het MKB kan zijn voordeel doen met big data. Toch blijkt uit onderzoeken van Gartner komt naar voren dat slechts 10 tot 15 procent van de organisaties gebruik maken van de gegevens die ze beschikbaar hebben. 

Big data voor het MKB: de uitdaging

Het is moeilijk in te schatten hoe groot big data trend zal worden. Bedrijven zullen big data steeds meer gaan gebruiken voor de administratie, logistiek en supply chain om efficiënter te werken. Verder zal het versnellen afhankelijk van de groei in het internet. Steeds meer bedrijven communiceren met klanten via social media en verzamelen data via smartphones.

Zo speelt u in op de big data-trend

MKB bedrijven moeten ook mee gaan in de big data trend. Hoe moet u dit aanpakken? Zorg er voor dat de systemen in het bedrijf zowel de data verzamelen als toegankelijk maken. De meest recente versies van ERP-software zijn niet alleen ontworpen om data toegankelijker te maken, maar leveren ook nog eens de belangrijkste data naar uw desktop. Met het gebruik van dashboards en waarschuwingen op de dag van het scannen, is het ook lucratief voor een kleine ondernemer.

Maak uw bedrijf toekomtsproof

Wilt u meer te weten komen over de opkomst van big data voor kleine en middelgrote bedrijven? Download geheel vrijblijvend de whitepaper Re-energising your business with big data. De whitepaper gaat ook nog verder in op het gebruik van Microsoft Dynamics NAV 2013 en het gebruik van Office 365.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Big dataOffice 365 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Big data :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Big data :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Office 365 :  Office 365: Zo gebruikt u het optimaal

Veel organisaties werken met Office 365. Alleen door gebrek aan kennis laten veel werknemers de diverse kansen die het met zich mee brengt liggen. Hierdoor gaat de gedane investering verloren. Door de veelvoorkomende valkuilen te ontwijken, kunt u de adoptie verhogen. Lees hier de 5 valkuilen en ga direct aan de slag.

Lees verder

Office 365 :  Webcast: Digitaal een contract ondertekenen in Office 365

Vaak besparen we tijd en moeite als we dingen digitaal regelen in plaats van op de ouderwetse manier. Steeds meer organisaties zijn dan ook bezig te digitaliseren. Toch wordt de laatste stap niet altijd gezet. Het ondertekenen van contracten gebeurt met pen en papier. Ontdek in dit webinar hoe u een efficiencyslag kunt maken door dit digitaal te gaan doen.

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware creëert, integreert en host IT-oplossingen door hoogontwikkelde technische expertise te combineren met diepgaande branchekennis.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.