Brandmanagement: hoe komt jouw merk het beste uit de verf?

Een sterk merk begint bij goede interne communicatie

Een sterk merk begint bij goede interne communicatie

Als organisatie is het belangrijk om je te onderscheiden van de concurrentie. Dit gebeurt in de zakelijke dienstverlening nog onvoldoende. In deze digitale wereld ontvangen nieuwe, maar ook bestaande, klanten zoveel informatie dat het moeilijk is om er bovenuit te springen. Zelfs een nieuw logo of frisse uitstraling kan je hierbij niet helpen. Het neerzetten van een sterk merk begint binnenin de organisatie. Hoe komt jouw merk het beste uit de verf? Hoe zet je een succesvol brandmanagement neer?

“Hoe zorg je ervoor dat 4.000 mensen op 30 locaties wereldwijd in verschillende digitale systemen hun e-mail handtekening (zelf) aanpas­sen naar de nieuwe huisstijl of marketingcampagne?”

3 aspecten bij een merkidentiteit

Iedere werknemer heeft een eigen stijl en werkwijze en wil deze ook toepassen binnen de organisatie. Pas als ze overtuigd zijn dat het echt noodzakelijk is, zijn ze meer intrinsiek gemotiveerd om deze verandering door te voeren. Of een merkidentiteit ook echt consistent gebruikt gaat worden heeft te maken met 3 belangrijke aspecten:

  1. Medewerkers intern en extern aanzetten tot verandering
  2. Processen en technieken aanpassen om mensen te laten bewegen
  3. Informatie op orde waarbij de technologie een hulpmiddel is

Lees meer over deze aspecten in de whitepaper: De drie belangrijkste aspecten voor een sterke merkidentiteit.

Brandmanagement begint intern

Communicatie is de sleutel voor verandering. Hoe beter de interne communicatie, hoe succesvoller de verandering. Als communicatiemanager dien je het veranderverhaal uit te dragen naar alle medewerkers. 3 vragen staan tijdens dit verander proces centraal:

  1. Waarom moeten we veranderen?
  2. Hoe ziet de nieuwe situatie eruit?
  3. Hoe zit het succes eruit?

Deze verandering komt niet vandaag op morgen niet tot stand, transitie heeft tijd nodig!

Ook een sterk merk?

Wil je dieper ingaan op brandmanagement en met de organisatie bouwen aan een sterk merk? Lees deze whitepaper en ga stap voor stap aan de slag met het veranderproces.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Organisatieverandering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatieverandering :  Coronacrisis zorgt voor een grotere focus op online

Online is al jaren leading. Toch zagen veel bedrijven het als een leuk extraatje, maar veel aandacht kreeg het niet. En toen was er opeens de coronacrisis en werd online de norm. Om in deze nieuwe 1,5 meter-maatschappij voorop te blijven heb je innovatieve software en online dienstverlening nodig om jouw klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Lees verder

Organisatieverandering :  7 samenwerktrends die je niet mag missen

Samenwerken in de zakelijke dienstverlening is dé voorwaarde van succes. Maar hoe ondersteun je collega’s optimaal bij het samenwerken met elkaar en partners? In deze whitepaper ontdek je hoe je aantrekkelijk blijft op een krappe arbeidsmarkt, lees je de noodzaak om bepaalde teams samen te voegen, ontdek je hoe kunstmatige intelligentie HR-werk uit handen neemt en hoe jouw collega’s gelukkiger en productiever worden.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.