Burn-out voorkomen met vitaliteitsmanagement

Gezonde werknemers zijn productiever

Gezonde werknemers zijn productiever

Organisaties kampen tegenwoordig allemaal met een hoge werkdruk. Dat komt onder andere door technologische ontwikkelingen, die elkaar zo snel opvolgen dat onze hersenen die niet kunnen bijhouden. Daarnaast willen veel organisaties zo efficiënt mogelijk werken. Dat komt er op neer dat er met minder mensen, meer werk verzet moet worden. Niet alle medewerkers zijn hier even goed tegen bestand en kunnen zich niet snel aanpassen aan continue veranderingen. Het blijkt dat de meest vitale en gezondste werknemers het productiefst en veerkrachtigst zijn, en minder vatbaar zijn voor burn-outs en stress-gerelateerde klachten.

Wat is vitaliteitsmanagement in organisaties?

Vitaliteitsmanagement behelst meer dan fysieke gezondheid en duurzame inzetbaarheid alleen. Hierbij hoort ook hoe een medewerker in zijn vel zit en hoe veerkrachtig die is. Gezonde voeding, voldoende beweging en een goede balans tussen werk en privé spelen daarin hoofdrollen. Met het oog op de vergrijzing is vitaliteit een steeds belangrijker thema in organisaties, want juist op latere leeftijd heeft levensstijl het grootste effect op gezondheid. Lees meer over het vergroten van vitaliteit in de whitepaper Aan de slag met vitaliteit.

Wat leveren gezonde werknemers u op?

Uit onderzoek van CapGemini blijkt dat gezondere werknemers het bedrijfsleven 2,6 miljard euro per jaar opleveren. Behalve geld, biedt het ook andere voordelen als:

  • hogere productiviteit
  • hogere klanttevredenheid
  • u bent aantrekkelijker als werkgever

Verminder burn-outs en stresgerelateerde klachten

Investeren in de gezondheid van uw medewerkers loont dus weldegelijk! Dit whitepaper geeft u een uitgebreid stappenplan om te transformeren naar een vitale organisatie, waarin op een andere manier wordt gewerkt en georganiseerd. Aan bod komen onder andere:

  • persoonlijk leiderschap
  • feedback vragen, geven en ontvangen
  • slim vergaderen en de balans tussen werk en privé

Download het whitepaper en ga aan de slag met vitaliteitsmanagement!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom ManagementWerkgeverschap bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Management :  Dit gaat er om in het hoofd van een enterprise architect

Een enterprise architect krijgt in het big data-tijdperk steeds meer verantwoordelijkheden. De cloud en mobiele apparaten zorgen ervoor dat applicaties en data niet meer persé binnen de organisatie blijft. Dit is erg prettig voor medewerkers, maar voor de enterprise architect brengt het wel enkele security-, privacy- en beheergevaren met zich mee. Lees snel verder voor meer inzicht in de verantwoordelijkheden van een enterprise architect.

Lees verder

Management :  De impact van IFRS 15 op de registratie van omzet

Om de verantwoording van omzet consistenter, transparanter en beter vergelijkbaar te maken is IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers effectief geworden. Deze richtlijn is al dit boekjaar van toepassing en geeft richtlijnen omtrent de correcte allocatie van omzet naar leveringsverplichtingen. Welke impact heeft deze nieuwe regelgeving op uw organisatie? Lees deze whitepaper met een uitgebreide toelichting op het 5 stappenplan.

Lees verder

Werkgeverschap :  Werken met SharePoint is niet overal een succes

Veel organisaties die migreren naar SharePoint, maken dezelfde fouten. Vaak mislukt het project hierdoor zelfs. Zo vinden medewerkers overstappen naar (een nieuwe versie van) SharePoint eng. Toch kan hier gemakkelijk wat aan gedaan worden. En zo zijn er nog meer redenen waarom veel SharePoint-migraties mislukken. Lees ze hier en zorg dat uw organisatie er niet onder hoeft te lijden.

Lees verder

Werkgeverschap :  Wet poortwachter: HRM-proces voor ziekteverzuim

Het proces voor ziekteverzuim is een van de meest gebruikte HRM-processen in organisaties. De Wet Poortwachter schrijft bepaalde rechten en plichten voor, die gelden voor de werkgever en de zieke werknemer. U leest in deze stap-voor-stap procesbeschrijving voor ziek- en herstelmelden precies wie, wat op welk moment moet doen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.