Business dashboards: 6 best practices

Succesvol aan de slag met business dashboards

Succesvol aan de slag met business dashboards

Business dashboards zijn handige hulpmiddelen waarmee data kan worden omgezet in actiegerichte inzichten. In de praktijk worden deze tools vaak niet, of maar ten dele, benut. Door deze software goed in te zetten wordt wel het beoogde rendement behaald. Het besluitproces wordt ondersteund en versneld, prestaties kunnen worden geoptimaliseerd en de ROI verhoogd. Via 6 praktijkcases leest u hoe u dat bewerkstelligt.

Hoe succesvol aan de slag?

Hoe zorgt u dat een dashboard daadwerkelijk de bovenstaande beloften inlost? Hoe richt u een dashboard zo in dat het de organisatiedoelen ondersteunt? In deze whitepaper leest u zes tips uit het werkveld om dat voor elkaar te krijgen. Hieronder leest u alvast 3 van de 6 best practices.

1.      Verzamel alle data

Waar voorheen data alleen in centrale computers of in het datacenter stond, is het nu overal dankzij mobiele toepasseingen. Een luchtvaartmaatschappij wist op een succesvolle manier de verspreide data aan elkaar te knopen. Hoe ze dat doen leest u in de whitepaper.

2.      Verbind alle data

Door alle beschikbare data met elkaar te verbinden, krijgt u antwoorden op de vragen die de business stelt en totaal nieuwe inzichten. Dat kan bijvoorbeeld door de gegevens van salesafdeling is te verbinden met de statistieken van de marketingafdeling. De kracht zit juist in zien van dwarsverbanden waardoor niet alleen een bedrijfsonderdeel beter presteert, maar juist het hele bedrijf.

3.      Meet alleen relevante gegevens

Het klinkt als een nobrainer, maar het gaat in de praktijk nog vaak fout. Door de juiste data te selecteren, wordt ook daadwerkelijk relevante data gemeten. Daarnaast is het zaak om ook selectief te werk te gaan omdat de antwoorden uit de dashboards niet de juiste informatie presenteren. Hoe u dit selectieproces goed doorloopt, leest u in de whitepaper.

De meest gemaakte fouten

Naast de 6 best practices, zijn er ook veelvoorkomende fouten waar ze u voor willen behoeden. Denk bijvoorbeeld aan verkeerd gebruik van statistieken, de complexiteit van dashboards en widgets. Wilt u het meeste uit uw dashboards halen en niet in de valkuilen stappen, download dan de whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Learning AnalyticsBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Learning Analytics :  BI-trends: een overzicht van 2017

De wereld verandert razendsnel door technologie en business trends. Dit komt door alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop we omgaan met BI. In deze whitepaper staan we stil bij de belangrijkste BI-trends van 2017. Lees snel verder!

Lees verder

Business Analytics :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.