Business intelligence: effectieve inzet zorgt voor betere business beslissingen

Haal meer uit BI voor betere business beslissingen

Haal meer uit BI voor betere business beslissingen

Voor veel organisaties is business intelligence geen onbekend terrein meer.  In de basis is het aanleveren van standaardrapporten en sturen op KPI’s  prima op orde bij deze organisaties. Het effectief inzetten van BI om de besluitvorming van de business te verbeteren is voor veel organisaties nog wel de grootste uitdaging. Om directe concrete besluiten te nemen en vervolgens op actie overgaan  is het van belang dat de medewerkers eenvoudig toegang hebben tot deze gegevens

Met de effectiviteit van  business intelligence kan de bedrijfsvoering geoptimaliseerd worden en specifieke ontwikkelingen snel gesignaleerd worden. Hier kan vervolgens de strategie tijdig op aangepast worden.

De Maturity Ladder  van Business Intelligence

Business intelligence binnen organisaties is onder te verdelen in 5 stappen: De Business Intelligence maturity ladder. Deze 5 stappen zijn als volgt:

  1. Geen gestructureerde managementinformatie
  2. Herhaalbaar, rapporteren met behulp van een BI tool
  3. Gedefinieerd, wildgroei aan rapportages op basis van het datawarehouse
  4. Beheerst, BI-omgeving komt onder controle
  5. Geoptimaliseerd, BI is een integraal onderdeel van het bedrijfsproces

Veel organisaties beseffen dat de koppeling met data uit bedrijfssystemen een positieve bijdrage levert aan beslissingen die genomen moeten worden. Dit fundament binnen business intelligence is in de meeste gevallen al gelegd.

De whitepaper

De whitepaper gaat dieper in op business intelligence en wat het voordeel hiervan is bij de besluitvorming van de organisaties. De 5 stappen van de Business Intelligence Maturity Ladder worden in de whitepaper verder uiteengezet. Deze informatie geeft inzichten en handvatten  om business intelligence in te zetten bij uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieBusiness IntelligenceBI TrendsBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Wat leren we van cloud-migraties?

Wie midden in een cloud-migratie zit, of overweegt om te migreren naar de cloud, doet er goed aan om de ervaringen van anderen mee te nemen in het traject. Want je hoeft helemaal niet dezelfde fouten te maken als degenen die je voorgingen. Onderzoeksbureau Forrester Consulting verzamelde enkele lessons learned en geeft een aantal belangrijke aanbevelingen voor een succesvolle cloud-migratie.

Lees verder

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.