Business Proces Management: De eerste stap

Procesontdekking

Procesontdekking

Bij elk bedrijf die overweegt om te investeren in een Business Process Management (BPM) oplossing speelt de vraag op basis waarvan een keuze gemaakt moet worden. De volgende aspecten kunnen bij het selecteren van de praktijk en technologie van BPM worden meegenomen:

  • Bedrijfsdoelen
  • Huidige problematiek en onzekerheden die haalbaar zijn

Procesontdekking is stap 1 

Procesontdekking is de eerste stap naar BPM. Procesontdekking is een zeer eenvoudig concept. De primaire processen van het bedrijf worden hierin beschreven. De procesbeschrijving omvat primaire informatie over de processen. Daarnaast omvat de procesbeschrijving informatie als:

  • Activiteiten
  • Verantwoordelijkheden
  • Problemen
  • Relatie ten opzichte van doelen

Uitdagingen bij het invoeren van Business Process Management

Enkele uitdagingen voor het beschrijven van processen zijn het betrekken van mensen, verkrijgen van de juiste informatie, prioriteiten stellen en invloed. In deze whitepaper wordt uitgelegd hoe de eerste stap richting BPM verloopt. Tevens wordt aandacht besteed aan de uitdagingen die het met zich mee brengt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.