BYOD: overkomt het je of heb je een beleid?

In 7 stappen naar een eenduidig BYOD-beleid

In 7 stappen naar een eenduidig BYOD-beleid

De titel spreekt voor zich maar, hoe gaat u om met Bring Your Own Device? Heeft u een beleid? Smartphones, tablets, steeds meer werknemers nemen tegenwoordig een eigen apparaat mee naar het werk. De werknemer bekijkt bedrijfsinformatie op de tablet en laat vervolgens de tablet in de trein liggen, en dan? Werknemers zijn vaak niet op de hoogte van de rechten en regels rondom BYOD. Daarom is het van groot belang dat er een eenduidig BYOD-beleid in de organisatie aanwezig is.

Waarom is een BYOD-beleid zo belangrijk?
Behalve privacy en veiligheid komen er ook andere belangrijke vragen naar voren bij het opstellen van een BYOD-beleid. Enkele van deze vragen kunnen zijn:

  • Wat zijn de nadelen van BYOD?
  • Is alle mobile management kennis aanwezig?
  • Welke applicaties en informatie dient altijd beschikbaar te zijn?

Het 7C stappenplan
Om een richtlijn te hebben bij het opstellen van een BYOD-beleid, kan gebruik gemaakt worden van het 7C stappenplan. Met het 7C stappenplan doorloopt u alle belangrijke stappen voor een eenduidig en breed beleid. Hieronder de 7C stappen op een rijtje:

  1. Check
  2. Combine
  3. Concept
  4. Communicate
  5. Create
  6. Confirm
  7. Compliance

De C van Communicate is dikgedrukt omdat dit de belangrijkste C is. Het is belangrijk om door het hele proces te blijven communiceren over de ontwikkelingen in het BYOD-beleid. Hierdoor blijven de medewerkers op de hoogte en betrokken en kan er eventueel nog bijgestuurd worden.
Luister naar de (eind)gebruiker, die hebben tenslotte veel te maken met het beleid.

De Whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over het opstellen van een BYOD-beleid. Kom met de 7C stappen tot een eenduidig beleid wat voor iedereen werkt. Naast het stappenplan gaat de whitepaper uitgebreid in op alle aspecten die spelen rondom het opstellen van een BYOD-beleid.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.