Checklist For Achieving BI Agility

Creëer een optimale BI-omgeving

Creëer een optimale BI-omgeving

Aardig wat bedrijven worstelen met de vraag hoe ze het meeste uit hun investeringen in Business Intelligence (BI) kunnen halen. Vaak zit er 'oude infrastructuur in de weg'. Maar de praktijk wijst uit dat die oude structuren helemaal geen probleem hoeven te zijn. Een agile BI-omgeving is de oplossing.

Een Agile BI-omgeving levert oplossingen, platforms en BI access points op die een betere flexibiliteit en aanpassingsvermogen garanderen. Hoe je het ook wendt of keert, bedrijven willen gewoon op het moment dat iets gebeurt weten wát er gebeurt en welke gevolgen dat heeft of wat ze direct met die informatie kunnen doen. Als de BI-omgeving dan optimaal is ingericht, levert dat direct voordeel op.

Data discovery en zelfservice BI laten bedrijven op een snelle en krachtige manier omgaan met analytics. Agility houdt daarbij ook nog rekening met de ondersteunende infrastructuur en de beheermogelijkheden.

Om goed te kunnen begrijpen wat agile BI voor uw bedrijf kan betekenen, is het handig om allereerst te bepalen waar nog de zwakke punten liggen tussen wat er op dit moment mogelijk is en wat u wilt bereiken. Aan de hand van een uitgebreide checklist kunt u op een eenvoudige, maar doeltreffende manier zelf bepalen waar voor u de mogelijkheden en valkuilen liggen. Er wordt gefocust op drie essentiële deelgebieden: technologie, analytics en het onderhoud aan de systemen.

Download vandaag nog geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Checklist For Achieving BI Agility: How To Create An Agile BI Environment’ en ga aan de slag met een agile BI-omgeving.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieInnovatieBusiness IntelligenceSelf Service BI bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Wat is de cloud nou precies?

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? Dat leest u in dit grote e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Lees verder

Innovatie :  Hoe blockchain de supply chain transformeert

Nadat blockchain de financiële wereld op zijn kop zette, is het nu tijd voor een revolutie in de supply chain. Van oorsprongscertificaten tot het real-time oplossen van problemen in het proces, blockchain zal het proces inzichtelijk en transparant maken. Deze whitepaper neemt je mee in de toekomst aan de hand van praktische voorbeelden uit de voedselindustrie. Klaar voor de toekomst?

Lees verder

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Self Service BI :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Self Service BI :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.