Cognitive analytics: data maakt organisaties toekomstbestendig

3 stappen naar een cognitive business

3 stappen naar een cognitive business

De opkomst van digitale bedrijven heeft de wereld op zijn kop gezet. Het meest gebruikte taxibedrijf heeft zelf geen voertuigen. Het populairste mediakanaal maakt zelf geen content. ‘s Werelds grootste retailer heeft zelf geen voorraad, en de grootste hotelketen heeft geen kamers. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waaruit blijkt dat bestaande industrieën volledig veranderen en nieuwe businessmodellen ontstaan. Om als bedrijf toekomstbestendig te blijven is het noodzakelijk om op een nieuwe manier te denken en te handelen.

Als mensen hebben we de mogelijkheid om zowel analytisch als creatief na te denken. Deze cognitieve instelling zou ook moeten gelden voor uw organisatie. Hierdoor kunnen organisatieprocessen verbeterd worden, innovaties gestimuleerd worden en worden eventuele beperkingen weggenomen. Technologische ontwikkelingen en de toegang tot data stellen bedrijven in staat om te transformeren naar een cognitive business. Maar wat zijn de 3 belangrijkste stappen om dit proces naar de toekomst in gang te zetten?

Databeperkingen opheffen

Slechts een handvol organisaties kan de potentie van data op dit moment volledig benutten. De huidige beperkingen van technologie zorgen er namelijk voor dat de meeste ongestructureerde data slechts beperkt ingezet kan worden. Om te transformeren naar een cognitieve organisatie is het van belang dat data snel toegankelijk, makkelijk te analyseren en op ieder moment te gebruiken is.

Werknemers faciliteren met verschillende rollen

Dankzij data zijn werknemers in staat om zelf inzichten op te doen en hieruit conclusies te trekken. Dit helpt om betere beslissingen te nemen in iedere laag van de organisatie. Het is hierbij van belang om te realiseren hoe verschillende rollen omgaan met data en met elkaar. Door deze verschillen te begrijpen is uw organisatie beter in staat om efficiëntere processen in te stellen.

Geïntegreerde oplossingen

Een cognitieve organisatie vereist niet dat u een volledig nieuwe koers inslaat. Het stelt u juist in staat om het huidige doel sneller te bereiken. Dankzij geïntegreerde oplossingen bent u in staat om data in verschillende vormen uit vele bronnen te halen. Daarnaast stelt het diverse rollen binnen uw organisatie in staat om samen te werken en gezamenlijk kennis te delen. Dit helpt om een werkomgeving te creëren waarin werknemers agile kunnen werken en innovatief kunnen zijn.

Is uw organisatie al een cognitive business?

Wilt u ervoor zorgen dat uw organisatie ook toekomstbestendig wordt door te transformeren naar een cognitive business? Download dan de volledige whitepaper over cognitive analytics.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  De belangrijkste BI-trends op een rij

Iedere organisatie is op één of andere manier druk met BI en analytics. Ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie en NLP (natural language processing) zorgen ook binnen de business intelligence voor vernieuwing en innovatie. Zaak is dus om deze ontwikkelingen op de voet te volgen en ze in te zetten in jouw organisatie. Deze whitepaper zet de belangrijkste ontwikkelingen voor dit jaar op een rij.

Lees verder

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Analytics :  Kijken naar jouw data met visual analytics

Datavisualisatie is een handig hulpmiddel om jou meer inzicht te geven in de verzamelde data. Het helpt ons niet alleen in kaart te brengen wat er aan de hand is, ook het waarom wordt duidelijk door op de juiste manier naar data te kijken. Ontdek hoe datavisualisatie en visual analytics elkaar versterken en wat jij ermee kan bereiken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.