Compliance with Basel II and III

Aan Basel richtlijnen voldoen

Aan Basel richtlijnen voldoen

In 2019 moeten banken voldoen aan Basel III, een aanvulling op de bestaande Basel regelgeving (Basel II). De bestaande regelgeving schrijft banken voor dat zij voldoende financiële reserves aan moeten houden. Basel III vereist dat er sprake moet zijn van effectief risicomanagement, welke gebaseerd is op een bedrijfsbreed risicoraamwerk en verscherpt toezicht. De verantwoordelijkheid voor de richtlijnen van Basel III is door toezichthouders bij de banken gelegd.

Met Basel III moet ervoor gezorgd worden dat banken in een meer betrouwbare, gestandaardiseerde en veilige omgeving opereren. Het akkoord adviseert hoeveel kapitaal banken moeten reserveren om financiële en operationele risico’s te kunnen opvangen.

Deze whitepaper bestaat uit drie delen, namelijk:

Deel 1: De essentie van de Basel regelgeving;
Deel 2: Illustratie van Basel compliance concept en de risicomethodiek waar het op gebaseerd is;
Deel 3: Beschrijving van de implementatie van een dergelijke risicomanagement aanpak.

In deze whitepaper wordt beschreven hoe banken op een efficiënte en effectieve manier aan Basel richtlijnen kunnen voldoen en zo zakelijke zekerheid creëren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & Compliance bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Governance, Risk & Compliance :  6 Trends in Sales Performance Management

Implementatie van een Sales Performance Management system stelt verkooporganisaties in staat om op een consistente, transparante en inzichtelijke manier om te gaan met variabele beloningsystemen. In deze whitepaper worden de 6 belangrijkste trends in Sales Performance Management besproken die relevant zijn voor organisaties die de variabele bonussystemen willen optimaliseren.

Lees verder

Governance, Risk & Compliance :  What is governance? SharePoint 2013

Wanneer organisaties gebruik maken van duidelijke richtlijnen kunnen zij sterk profiteren van de krachtige tools van SharePoint 2013. Een goed Governance Plan is dan ook essentieel voor het succes van een SharePoint oplossing. Deze poster geeft een overzicht van de belangrijkste zaken waaraan gedacht moet worden bij Governance in SharePoint 2013.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.