Create Mobile, Compelling Dashboards with Trusted Business Warehouse Data

Zakelijke resultaten verbeteren met dashboards en BI apps op maat

Zakelijke resultaten verbeteren met dashboards en BI apps op maat

Om snel en gefundeerd beslissingen te kunnen nemen, is het belangrijk om de juiste informatie beschikbaar te hebben. Stap één is om bedrijfsgegevens gemakkelijk beschikbaar te maken voor analyse en rapportage. Stap twee is om nog beter gebruik te maken van bestaande data door de inzet van business intelligence (BI). Dashboards kunnen er voor zorgen dat het gebruik van BI gestimuleerd wordt, mits de dashboards mobiel en interactief zijn, toegesneden op de behoefte van de gebruiker en in staat zijn om betrouwbare, geaggregeerde gegevens op te leveren. In dit document wordt een oplossing beschreven die u de tools en flexibiliteit geeft om zelf visualisaties, dashboards en BI apps te creëren, die een interactieve mobiele of desktop experience ondersteunen en waarmee u de waarde van uw data enorm kunt vergroten.

Dashboards op basis van geconsolideerde data
Dit kan alleen als dashboards gebruik maken van geconsolideerde data, doordat de oplossing integreert met andere systemen zoals bijvoorbeeld een ERP-systeem. Data-integratie voorkomt fouten en bouwt verder op al bestaande queries en analyses in deze systemen. Zo is er altijd betrouwbaar inzicht in de KPI’s. De uitgebreide visualisatiemogelijkheden zorgen er voor dat verborgen patronen, trends en correlaties in Big Data makkelijker ontdekt kunnen worden. De beschreven oplossing heeft de volgende kenmerken:

  • Multidimensionale, interactieve visualisaties geschikt voor mobiel gebruik
  • Schaalbaarheid voor brede publicatie
  • Hergebruik van bestaande analyses
  • Flexibele designomgeving

Verbeterde besluitvorming met op maat gesneden dashboard
Organisaties kunnen de waarde van hun bedrijfsgegevens vergroten via interactieve datavisualisaties die een holistisch, betrouwbaar beeld van de organisatie geven. Hierdoor kan de DMU binnen de organisatie namelijk tijdig besluiten nemen en acties uitzetten om de zakelijke resultaten te verbeteren. Lees verder over het in eigen huis kosteneffectief ontwikkelen van dashboards en BI applicaties, toegesneden op uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceMobile BI bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Mobile BI :  BI-trends: een overzicht van 2017

De wereld verandert razendsnel door technologie en business trends. Dit komt door alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop we omgaan met BI. In deze whitepaper staan we stil bij de belangrijkste BI-trends van 2017. Lees snel verder!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.