Data-infrastructuren: Wat is de impact voor IT-managers?

3 verschuivingen op het gebied van moderne data-infrastructuren

3 verschuivingen op het gebied van moderne data-infrastructuren

Data-infrastructuren worden, ondanks de grote technologische vooruitgang en de nieuwe tactieken, nog steeds op dezelfde manier gemanaged als voorheen. Ook het gezamenlijke doel is nog niet gewijzigd: het verplaatsen van verzamelde gegevens en deze toegankelijk en begrijpelijk maken voor de beslissers wanneer zij deze gegevens nodig hebben.

Data-infrastructuur creëren en onderhouden

Hoewel het doel hetzelfde is gebleven, is het des te moeilijker geworden om succesvol een data-infrastructuur te creëren en onderhouden. Wellicht is de grootste hindernis in het afgelopen jaar nog wel de nieuwe gegevensbronnen die grote hoeveelheden output genereren met vaak zeer weinig (of geen) structuur. Denk hierbij aan: klikgegevens, serverlogs en social media bronnen.

IT-problemen oplossen

Veel organisaties storten zich gehaast op nieuwe technieken en tactieken, maar realiseren zich niet dat er een verschuiving gaande is in de manier waarop IT-datamanagement moeten benaderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Big data oplossingen
  • Cloud data-integratie
  • Self-service analytics

Dit zijn alle drie antwoorden op groter IT-problemen. Maar om deze oplossingen effectief te implementeren, is het van belang om het IT-draaiboek te wijzigen.

3 verschuivingen naar betere beslissingen

Deze whitepaper gaat in op drie belangrijke verschuivingen op het gebied van moderne data-omgevingen, die IT-managers moeten begrijpen om op data gebaseerde beslissingen te kunnen nemen. Deze drie verschuivingen zijn:

  1. Denk in pijplijnen, niet in emmers
  2. Maak gebruik van op noodzakelijkheid gebaseerde data landing zones
  3. Transformeer van data-beveiliger naar data-mentor

Lees meer over deze belangrijke verschuivingen in de whitepaper “3 Shifts in the Modern Data Environment”.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Data Integratie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Integratie :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Data Integratie :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.