Databeveiliging: beter en efficiënter geregeld

Het ontstaan van Identity Governance en Administratie

Het ontstaan van Identity Governance en Administratie

De aflopen jaren zagen IT’ers het aantal handelingen die ze moeten uitvoeren bij het aanmaken van een nieuwe user behoorlijk stijgen. Het begon met een algemene inlog voor het bedrijfsnetwerk, daarna volgden nog talloze applicaties en systemen. Bij iedere nieuwe gebruiker moeten ze opnieuw bepalen tot welke applicaties hij of zij toegang krijgt en welke rechten hieraan verbonden zijn. Verlaat iemand het bedrijf? Dan is het aan IT om de toegang en rechten weer te verwijderen; want het beschermen van data heeft inmiddels topprioriteit.

De IT-afdeling heeft er zijn handen vol aan en zou graag de deze handelingen willen automatiseren. Tegelijk zijn we er ons steeds meer bewust van incidenten waarbij misbruik wordt gemaakt van toegang tot bedrijfsapplicaties. We kennen onze verantwoordelijkheden inzake de privacywetgeving. Hierdoor is de druk op IT-managers enorm toegenomen. Identity Governance en Administratie (IGA) stroomlijnt processen en haalt de druk van de ketel .  

Een nieuwe wind vraagt om verscherpte databeveiliging

De cloud, blockchain en Internet-of-Things dwingen ons om goed na te denken over het beveiligen van onze bedrijfsgevoelige data. Het is al lang geen geheim meer dat data het kostbaarste bezit is voor een bedrijf. Een goede databescherming is daarom cruciaal.

Op zoek gaan naar een passende oplossing is een hele klus, daarom is het goed om jezelf volgende vragen te stellen:

  • Is de oplossing toekomstbestendig?
  • Moeten we van nul beginnen of kunnen we verder bouwen op bestaande investeringen?
  • Voldoen we met ons huidige beleid nog wel aan onze oorspronkelijke eisen of liggen de zaken nu anders?

Heb ik IGA nodig?

In deze whitepaper kun je dankzij een eenvoudige test bepalen hoe kwetsbaar jouw organisatie op dit moment is. Op basis van jouw score zie je hoe een IGA-oplossing jouw organisatie kan helpen om het risico op een datalek of cyberaanval te minimaliseren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT GovernanceSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Governance :  What is governance? SharePoint 2013

Wanneer organisaties gebruik maken van duidelijke richtlijnen kunnen zij sterk profiteren van de krachtige tools van SharePoint 2013. Een goed Governance Plan is dan ook essentieel voor het succes van een SharePoint oplossing. Deze poster geeft een overzicht van de belangrijkste zaken waaraan gedacht moet worden bij Governance in SharePoint 2013.

Lees verder

Security :  Office 365 data veiligstellen met een back-up

Een datalek of hack kan een organisatie behoorlijk veel tijd, geld en data kosten. Wanneer we te maken krijgen met een stroomstoring, hoe krijgen we dan snel weer toegang tot onze Office 365 data? Waar stellen we onze gegevens veilig voor de komende jaren? Ontdek in deze whitepaper waarom back-ups op jouw prioriteitenlijst horen te staan.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.