Datamanagement inzetten als methoden voor analytics

5 Data Management for Analytics Best practices

5 Data Management for Analytics Best practices

Iedereen is ervan op de hoogte dat schoon drinkwater van levensbelang is. Wat als het water vervuild is? Het water filteren is dan een goede optie. In een soortgelijke wijze is ‘onvervuilde’ data de kern van een succesvol bedrijf, zeker als het bedrijf afhankelijk is van analytics om te overleven.

Het voorbereiden van data analyse brengt andere eisen met zich mee dan het opslaan van data in een datawarehouse. De meeste data scientists zijn 50 tot 80 procent van hun ontwikkelingstijd kwijt aan datapreparatie. Dit snijdt flink in de tijd die ze zouden kunnen gebruiken voor het verkrijgen van inzichten. Voor data scientists en business analisten die data preparatie doen, zou datamanagement tooling kunnen werken als een soort datafilter. Een platform voor het opschonen, omzetten en structureren van data voor analytics doeleinden.

Deze whitepaper gaat dieper in op vijf methoden die geavanceerde analytics en diepgaandere inzichten mogelijk maken:

  1. Vereenvoudig de toegang tot traditionele en nieuwe data.
  2. Versterk het arsenaal van de data scientist door middel van geavanceerde analytics technieken.
  3. Verbeter data voor meer kwaliteit in de bestaande processen.
  4. Pas data aan door flexibele manipulatie technieken.
  5. Deel metadata met datamanagement en analytics domeinen.

Download de whitepaper over datamanagement voor analytics
Lees in de volledige whitepaper meer over de vijf methoden op het gebied van datamanagement. De verschillende methoden worden stuk voor stuk verder uiteengezet aan de hand van illustraties en voorbeelden. Download de whitepaper geheel vrijblijvend!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.