Datavisualisatie: Wat, waarom en hoe?

Krijg inzicht in uw klant en de markt

Krijg inzicht in uw klant en de markt
Data, we hebben ze allemaal. Zelfs in de kleinste organisaties zou er letterlijk geen ruimte meer zijn om te lopen als alle informatie zou worden geprint. Volgens experts zijn deze data goud geld waard. In de praktijk is de vraag echter: hoe boor ik deze goudader aan? Datavisualisatie is een manier om dit te doen. Wat is datavisualisatie en welke bedrijven profiteren er al van?

Wat is datavisualisatie?

Datavisualisatie is de visuele en interactieve weergave van data van elke omvang en elk type (gestructureerd en ongestructureerd). Het doel is de gegevens inzichtelijk te maken. Het mooie is dat zelfs in het geval van enorme bergen data patronen snel zichtbaar worden. Bovendien is het met visualisaties gemakkelijk om ideeën te delen en voor iedereen binnen de organisatie begrijpelijk te maken.

4 voordelen van datavisualisatie

Maar wat kunt u er eigenlijk mee? Deze whitepaper noemt 4 redenen waarom organisaties dit hulpmiddel gebruiken:
  1. Datavisualisatie helpt bij het ontdekken van trends, waardoor de organisatie kan groeien.
  2. Datavisualisatie geeft inzicht in de marktdynamiek.
  3. Door datavisualisatie leert u de behoeften van uw klanten kennen en kunt u daarop inspringen.
  4. Met datavisualisatie kunt u informatie snel met iedereen delen en de juiste beslissing op het juiste moment nemen.

Succesverhalen rond datavisualisatie

Deze 4 voordelen worden in de whitepaper verder toegelicht. Ook wordt een aantal succesverhalen op het gebied van datavisualisatie beschreven. Zo zet de luchthaven van Frankfurt dit middel in om de enorme verkeersstromen in goede banen te leiden. Telecom Italia bestudeert de veranderende patronen in zijn data om mogelijke cyberaanvallen te herkennen.
 
Als u meer waarde wilt halen uit de data waarover uw organisatie beschikt, dan is het downloaden van deze whitepaper de eerste stap.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Big data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Big data :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Big data :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.