De 10 grootste voordelen van Desktop-as-a-Service

Eenvoudig VDI aanbieden vanuit de cloud

De 10 grootste voordelen van Desktop-as-a-Service

Waarom nog langer investeren in dure hardware als bijna iedere medewerker liever met een eigen device werkt? Bovendien zijn desktops en laptops duur in aanschaf en kost het de IT-afdeling een hoop tijd om alle devices up-to-date en veilig te houden. Het is dus niet vreemd dat bedrijven in de loop der jaren kozen voor virtuele desktops via VDI. Nu de cloud gemeengoed is geworden, wint ook de cloud-variant Desktop-as-a-Service aan populariteit. Wat is DaaS en wat zijn de voordelen? Dat lees je hier!

DaaS: voordelen voor gebruikers en IT-afdeling

Met Desktop-as-a-Service pakken IT-afdelingen de bekende uitdagingen van werken met laptops en desktops aan. Collega’s vinden het vooral erg fijn dat ze niet langer gedwongen worden om met één device te werken; ze hebben de vrijheid om te switchen naar een ander device als dat hen beter uitkomt. Voor de IT-afdeling is het dan weer mooi meegenomen dat met DaaS de VDI-integratie een stuk eenvoudiger wordt.

Waarom kiezen voor Desktop-as-a-Service

In deze whitepaper lees je 10 van de belangrijkste redenen waarom steeds meer bedrijven opteren voor DaaS, wij lichten er alvast 3 kort toe.

  • VDI aanbieden is geen eenvoudige taak. IT-teams hebben te maken operationele uitdagingen, performance-issues en schaalbaarheid. Dit heeft een grote impact op de werkdruk van de IT-afdeling en er blijft minder tijd over voor andere werkzaamheden.
  • Medewerkers zijn aan het werk op verschillende locaties: thuiswerken, werken bij klanten of werken in het buitenland. Met DaaS geef je iedere medewerker, waar die ook is, de mogelijkheid om veilig samen te werken met collega’s
  • Verloren of gestolen laptops kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. Met DaaS zorg je ervoor dat geen belangrijke of bedrijfskritische informatie worden bewaard op het device zelf.

Download hier de whitepaper en ontdek meer over deze eenvoudigere vorm van desktop-virtualisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom InnovatieHet Nieuwe Werken bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  COVID-19 zet de turbo op digitale transformatie

COVID-19 heeft een enorme impact op het bedrijfsleven. Er zijn de succesverhalen van de Netflixen en Amazons van deze wereld, maar er zijn er ook verliezers. Middelgrote bedrijven waar de kloof tussen product en dienstverlening en wat de klant verwacht steeds groter wordt. Zij kunnen alleen het tij keren door nu te starten met digitale transformatie. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ze dat toch lukt, zie je in deze on-demand webinar.

Lees verder

Innovatie :  Deze 10 uitdagingen remmen vooruitgang in de logistiek

2020 is het jaar van de online strategie. Gedwongen door de coronamaatregelen gingen bedrijven in een digitale overdrive om in te kunnen spelen op de veranderde situatie. Toch zagen we dat veel logistieke bedrijven het moeilijk hadden om mee te gaan in deze sprong naar online. Een online strategie ontbrak en het werd duidelijk dat een aantal factoren vooruitgang remmen. Lees er meer over in deze whitepaper.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Thuiswerken: wat hebben we dit jaar geleerd?

Thuiswerken zorgde de afgelopen jaren vaak voor discussie op kantoor. De ene manager vond het helemaal geweldig, een andere kon zich niet voorstellen dat teamleden thuis net zo productief zijn. Inmiddels zijn we helemaal vertrouwd met thuiswerken. Hoe kijken bedrijven er nu naar? Hans Peeters van E-ngineers deelt zijn ervaring en sprak met anderen in de IT-branche over thuiswerken. Je leest zijn bevindingen hier!

Lees verder

Partner

Nutanix

Nutanix software unifies private, public, and distributed clouds, and empowers IT to deliver applications and data that power their businesses.

Profiel Nutanix ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.