De bedrijfskundige scan voor (MKB- )bedrijven

Een scan voor overzicht en winstverhoging

Een scan voor overzicht en winstverhoging

Als ondernemer, manager of aandeelhouder wilt u toch ook dat uw bedrijf zo winstgevend mogelijk is? Hoe kan je goed zicht krijgen op de gezondheid van de onderneming? Deze whitepaper laat u kennismaken met een bedrijfskundige scan voor MKB-ondernemingen.

Een bedrijfskundige scan
Er zijn veel verschillende bedrijven die bedrijfskundige scans aanbieden. Deze scans variëren allemaal van vorm en opzet, maar ook per deelgebieden. Neem bijvoorbeeld een juridische – of een mediascan.

Een goede bedrijfskundige scan moet voldoen aan de volgende onderdelen:

  • De scan moet objectief zijn
  • Maatwerk
  • Een analyse van totaal en deelgebieden

Lees in de whitepaper meer over de bovenstaande onderdelen van een bedrijfskundige scan.

Business as usual
Een scan mag niet verstorend werken en de normale bedrijfsvoering niet in de weg staan. De werknemers zullen wel tijd vrij moeten maken om de scan of delen hiervan te doorlopen en te formuleren. Een scan staat voor inzicht en verbetering. Hierbij is het van belang om de verbeteringen door te voeren en toekomstgericht te denken. Daarnaast moeten werknemers er van bewust gemaakt worden dat het gaat om verbetering en niet om kritiek.

Wat kan een bedrijfskundige scan opleveren?

  • Verbeterpunten voor de organisatie.
  • Een gestructureerde inventarisatie voor overzicht en het stellen van prioriteiten.

Met de scan kan een gefundeerd plan van aanpak gemaakt worden en het uiteindelijke doel van de scan is het vergroten van de winst.

Download de whitepaper
Download de whitepaper over een bedrijfskundige scan voor de organisatie. De whitepaper gaat dieper in op de voordelen en resultaten van de scan. Daarnaast komen er een 4 voorbeelden uit de praktijk naar voren. Lees verder en download de whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Wat is de cloud nou precies?

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? Dat leest u in dit grote e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.