De digitale handtekening uitgelicht

Wat zijn de voordelen in het gebruik?

Wat zijn de voordelen in het gebruik?

Steeds vaker moeten we onze krabbel digitaal plaatsen of ontvangen we e-mails met daarin digitaal getekende documenten. Langzaam verdwijnt bij de meeste bedrijven het oude vertrouwde briefpapier en gaan bedrijven aan de slag met digitale varianten zoals de e-mail. Deze verschuiving naar de digitale wereld brengt andere behoeftes met zich mee. En welke rol spelen digitale handtekeningen in sectoren zoals overheid, woningmarkt en zakelijke dienstverlening?

De digitale handtekening volgens het wetboek

Het Nederlands wetboek geeft aan dat de juridische verbintenis van de digitale handtekening gelijk is aan de handgeschreven handtekening. Wat verstaat de Nederlandse wet onder elektronische handtekening? Dat vinden we in het Burgerlijk Wetboek, Artikel 3:15a lid 4 zegt:

 ‘’Onder elektronische handtekening wordt een handtekening verstaan die bestaat uit elektronische gegevens die zijn vastgehecht aan of logisch geassocieerd zijn met andere elektronische gegevens en die worden gebruikt als middel voor authenticatie’’.

Betrouwbaarheid, uniformiteit en persoonsgebonden

Afhankelijk van het doel kan je kiezen voor een andere vorm van digitale handtekening, van rechtsgeldige ondertekening tot gepersonaliseerde handtekening. Daarom is het voor organisaties belangrijk om een uniforme digitale handtekening op te nemen in de huisstijl van de organisatie. Het draagt bij aan de professionaliteit die je wil uitstralen en zorgt voor extra vertrouwen bij klanten en partners.

Aan de slag

Benieuwd hoe je aan de slag gaat met het toevoegen van digitale handtekeningen aan jouw Office-templates? Download deze whitepaper en ontdek hoe eenvoudig het is om een digitale handtekening onderdeel te maken van jouw huisstijl.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieInformatiemanagementDigitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Stap over van traditionele naar moderne security

Traditionele security was vergelijkbaar met een sterk beveiligd fort. Dikke en hoge muren, een slotgracht en ophaalbrug moesten onze data beschermen. Maar onze data zitten niet meer in een versterkte burcht, onze data zitten in de cloud. Om data optimaal te beschermen is het daarom tijd om de burcht in te ruilen voor een moderne aanpak. Deze whitepaper vertelt je meer over moderne cloud security.

Lees verder

Strategie :  Deze 5 barrières zitten groei in de weg

Het klonk zo mooi, een eigen bedrijf starten. Na een succesvolle start is het nu tijd voor één van de lastigste fases, groei realiseren. Voor veel ondernemingen een complexe zaak, want er zijn een aantal factoren die groei lastig maken. Welke belemmeringen dat precies zijn en wat je doet om deze aan te pakken, dat lees je in deze praktische whitepaper.

Lees verder

Informatiemanagement :  Cybercrime: houd je hoofd erbij!

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders waren vorig jaar het slachtoffer van één of andere vorm van cybercrime. Het is daarom niet vreemd dat dit thema niet meer weg te denken is uit de nieuwsberichten. Wat doet dit met ons brein? Hoe zit het met ons bewustzijn rondom veiligheid en cybercriminaliteit? Deze whitepaper onderzoekt wat het menselijke aspect is en hoe onze hersenen reageren op cybergevaar.

Lees verder

Digitalisering :  De keerzijde van IoT-toepassingen: security

Steeds meer IoT-toepassingen vinden hun weg naar ons dagelijkse leven. Leuk, want ze kunnen ons leven een stuk makkelijker maken. Ook voor bedrijven biedt het kansen. De verzamelde data helpt ons bij het maken van datagedreven beslissingen. Maar besteden we in deze IoT-gekte wel altijd evenveel aandacht aan onze privacy? Zijn alle die handige IoT-toepassingen wel even veilig?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.